"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


KYΠΡΟΣ: Δεν θα γίνει ο τερματικός σταθμός υγροποίησης φυσικού αερίου - Η Λευκωσία προσανατολίζεται σε συνεργασίες με άλλες χώρες

Με τα υφιστάμενα αποτελέσματα σε σχέση με τις ποσότητες φυσικού αερίου στην κυπριακή ΑΟΖ η κατασκευή τερματικού υγροποίησης στην Κύπρο, αυτήν τη στιγμή, δεν είναι εφικτή, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Νίκος Χριστοδουλίδης και πρόσθεσε ότι η Κυπριακή Δημοκρατία εξετάζει όλα τα ενδεχόμενα συνεργασίας με τα γειτονικά κράτη.
 


Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, ανέφερε μιλώντας στο ΡΙΚ, εξετάζονται όλα τα ενδεχόμενα προς την κατεύθυνση της περιφερειακής συνεργασίας. Σίγουρα το θέμα αυτό, είπε, θα συζητηθεί σε διμερές επίπεδο με την Αίγυπτο. 
 


O ίδιος πρόσθεσε ότι και με τα άλλα γειτονικά κράτη, πχ το Ισραήλ, υπάρχουν συζητήσεις προς αυτή την κατεύθυνση.
Σύμφωνα με την κυπριακή εφημερίδα Πολίτης, η εταιρία Noble άνοιξε χθες, Τρίτη, δημόσια τα χαρτιά της και προέκρινε ως καλύτερη λύση στις σημερινές συνθήκες τη δημιουργία περιφερειακών αγωγών και όχι τερματικού υγροποίησης στην Κύπρο.

 


Όπως σημειώνει η εφημερίδα, αυτό ενισχύει τη διαπραγμάτευση της Κύπρου με την Αίγυπτο, η οποία εξέφρασε το έντονο ενδιαφέρον της να αγοράσει μεγάλες ποσότητες από το κυπριακό φυσικό αέριο.
Την επίσημη πλέον θέση της Noble για την επιλογή των αγωγών διατύπωσε μιλώντας στο συνέδριο του «Economist» ο γενικός διευθυντής της εταιρείας Τζον Τόμιτς. Ο κ. Τόμιτς αναφέρθηκε στην «καλή πιθανότητα» εξεύρεσης μεγαλύτερων ποσοτήτων και ανακοίνωσε ότι η Noble σχεδιάζει πρόσθετες γεωτρήσεις μέσα στο 2015.


Στα μέσα του μήνα η αμερικανική εταιρεία θα ενημερωθεί για τις επαφές που έχει ήδη κάνει η κυπριακή κυβέρνηση με την Αίγυπτο, την πολυεθνική British Gas και την ισπανική Union Fenosa.


Δεν υπάρχουν σχόλια: