"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΗΛΙΘΙΟΙ - ΤΟΥΡΚΙΑ: Σάλος με διαφήμιση αποτριχωτικής που εικονίζει τρομοκράτη

Σάλος στην Τουρκία με την διαφήμιση αποτριχωτικής που εικονίζει τρομοκράτη Σάλος έχει προκληθεί στην Τουρκία μετά την διαδικτυακή διαφήμιση μιας τουρκικής εταιρείας καλλυντικών για μια αποτριχωτική κρέμα, που εικονίζει έναν διαβόητο μαχητή της Αλ- Κάιντα. 

Η εταιρεία ζήτησε συγνώμη δηλώνοντας άγνοια και τονίζοντας πως χρησιμοποίησαν την εικόνα του «για τις τρίχες του και όχι για τις πράξεις τρομοκρατίας του».

Η διαφήμιση για το προϊόν αποτρίχωσης γράφει στα Τουρκικά «Η αναμονή δεν θα σας απαλλάξει από τις τρίχες».
Το σλόγκαν συνοδεύεται από μια φωτογραφία του Χαλίντ Σείχ Μοχάμεντ, τον πρώην Πακιστανό ηγέτη της Αλ- Κάιντα που είναι γνωστός ως ο ιθύνων νους για την τρομοκρατική επίθεση στους Δίδυμους πύργους στις 11 Σεπτεμβρίου. Ο Μοχάμεντ κρατείται στις στρατιωτικές φυλακές του Γκουαντάναμο και αντιμετωπίζει την θανατική ποινή, αν καταδικαστεί.

«Δεν γνωρίζαμε ότι ήταν τρομοκράτης. Αυτή η φωτογραφία είναι δημοφιλής στις αναζητήσεις στο διαδίκτυο στην Τουρκία. Αυτός ο τύπος είναι τόσο τριχωτός, που σκεφτήκαμε ότι το σώμα του ταίριαζε απόλυτα στη διαφήμισή μας» δήλωσε ο Μεχμέτ Καν Γιλντίζ, εκπρόσωπος της εταιρείας καλλυντικών, στην Hurriyet.

«Δεν θέλαμε να υπονοήσουμε κάτι πολιτικό. Δεν ξέραμε ότι θα δημιουργούσαμε μια διεθνή ιστορία. Τον χρησιμοποιήσαμε για τις τρίχες του και όχι για τις τρομοκρατικές του πράξεις» δήλωσε ο Γιλντίζ.

Η ιστορία αυτή ήρθε για πρώτη φορά στη δημοσιότητα την 1η Νοεμβρίου από την αμερικανική ιστοσελίδα ειδήσεων Vox που αναγνώρισε το πρόσωπο του τρομοκράτη στην διαφήμιση.


Δεν υπάρχουν σχόλια: