"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΜΠΑΝΑΝΙΕΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ - ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ: Η βασίλισσα ομορφιάς Στεφανία Φερνάντες κατά της βίας Μαδούρο - Toν Alexis και το τσίρκο του τους ρώτησε???

Είναι γνωστό ότι η Βενεζουέλα είναι η χώρα «παραγωγής» βασιλισσών ομορφιάς. Μία από αυτές η πρώην Μις Υφήλιος Στεφανία Φερνάντες, αποφάσισε να αποποιηθεί την ομορφιά της για να εκφράσει την αντίθεσή της στην καταστολή των διαδηλώσεων από τον πρόεδρο Μαδούρο.
Με τη βοήθεια ενός φωτογράφου, του Ντανιέλ Μπράτσι, η νεαρή Φερνάντες (Μις Βενεζουέλα το 2008 και Μις Υφήλιος το 2009) μεταμορφώθηκε σε μια αλυσοδεμένη, φιμωμένη και αιματοβαμμένη βασίλισσα.

Σχετικά tags έχουν δημιουργεί στο Twitter: #MordazasenVenezuela, #Misses4peace, #Nomasbalas, #Missesporlapaz

Την Τετάρτη, ο πρόεδρος Μαδούρο ανακοίνωσε τη σύλληψη τριών ανώτατων αξιωματικών της Πολεμικής Αεροπορίας με την κατηγορία ότι ετοίμαζαν πραξικόπημα.

Είναι η δεύτερη φορά σε διάστημα 1,5 μήνα που ο πρόεδρος της Βενεζουέλας μιλά ανοικτά για απόπειρα πραξικοπήματος, που όμως αποφεύχθηκε.

Η κοινωνική αναταραχή στη χώρα συνεχίζεται και οι νεκροί έχουν ήδη φτάσει τους 35. Το πιο πρόσφατο θύμα των ταραχών ήταν μια 28χρονη έγκυος, η οποία πυροβολήθηκε στο κεφάλι την ώρα που προσπαθούσε να διασχίσει τα οδοφράγματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: