"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΤΟΥΡΚΙΑ: Ο Νταβούτογλου θεωρεί μια υποκλοπή ως κήρυξη πολέμου κατά της χώρας του! - Σαλταρισμένη πλήρως όλη η Τουρκική κυβέρνηση

Ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου δήλωσε  ότι η ανάρτηση μιας υποκλαπείσας συνομιλίας του με τον επικεφαλής της υπηρεσίας πληροφοριών MIT Χακάν Φιντάν στο YouTube, στην οποία ακούγονται να συζητούν για πιθανές στρατιωτικές επιχειρήσεις στη Συρία, αποτελεί «κήρυξη πολέμου» κατά της Τουρκίας.

«Η επίθεση (. . .) έγινε εναντίον της Τουρκικής Δημοκρατίας, εναντίον του κράτους μας και του έθνους μας. Πρόκειται για ξεκάθαρη κήρυξη πολέμου ενάντια στο τουρκικό κράτος και το έθνος μας» δήλωσε στους δημοσιογράφους ο Νταβούτογλου στο Ικόνιο της Τουρκίας.

Ο επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας, δεν διευκρίνισε ποιους κατηγορεί για την υποκλοπή και την ανάρτηση της συνομιλίας στον ιστότοπο YouTube αλλά ο πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μόλις λίγα 24ωρα πριν από τις κρίσιμες δημοτικές εκλογές της Κυριακής, ανέφερε ότι είναι στόχος εκστρατείας δυσφήμησης στο Διαδίκτυο από τον ισλαμιστή κληρικό Φετουλάχ Γκιουλέν, ο οποίος ζει αυτοεξόριστος στις ΗΠΑ. 


Ο Ερντογάν λέει πως ο Γκιουλέν προσπαθεί να τον ανατρέψει και να υπονομεύσει την Τουρκία. Ο ιδρυτής του θρησκευτικού τάγματος Χιζμέτ αρνείται την κατηγορία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: