"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


MΠΑΝΑΝΙΕΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ - Β. ΚΟΡΕΑ: Aπίστευτη ΚΡΑΤΙΚΗ οδηγία στο Κομμουνιστικό μπουρδέλο: "Κουρευτείτε όπως ο Κιμ Γιονγκ Ουν "

Β. Κορέα: Κουρευτείτε όπως ο Κιμ Γιονγκ Ουν Την οδηγία να κουρεύονται όπως ο ηγέτης τους, Κιμ Γιονγκ Ουν, οφείλουν να ακολουθούν από εδώ και στο εξής οι άνδρες στη Β. Κορέα.



Η εν λόγω κρατική οδηγία εκδόθηκε πριν από δύο εβδομάδες δίνοντας ακόμη λιγότερες επιλογές στους ήδη περιορισμένους Βορειοκορεάτες αφού μέχρι πριν εκδοθεί η συγκεκριμένη οδηγία οι πολίτες είχαν να επιλέξουν ανάμεσα σε 28 επισήμως εγκεκριμένα χτενίσματα, 18 για τις γυναίκες και 10 για τους άνδρες.


Η οδηγία εισήχθη αρχικά στην πρωτεύουσα Πιονγιάνγκ, ωστόσο πλέον έχει εξαπλωθεί σε ολόκληρη τη χώρα, παρόλο που αρκετοί κάτοικοι εκφράζουν ενδιασμούς σχετικά με το αν θα υιοθετήσουν το συγκεκριμένο κούρεμα, αναφέρει το BBC.
 

Στην αρχή της χρονιάς η κρατική τηλεόραση της Β. Κορέας είχε ξεκινήσει καμπάνια ενάντια στα μακριά μαλλιά. Η καμπάνια είχε ως μότο: 
«Ας κόψουμε τα μακριά μαλλιά μας σύμφωνα με τον σοσιαλιστικό τρόπο ζωής».

Αξίζει να σημειωθεί πως ο πατέρας του Κιμ Γιονγκ Ουν, Κιμ Γιονγκ Ιλ, ο οποίος κυβερνούσε τη χώρα για 17 χρόνια, συνήθιζε να φουντώνει τα μαλλιά του για να φαίνεται πιο ψηλός.

Δεν υπάρχουν σχόλια: