"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΤΟΝ ΣΤΡΑΤΟ ΞΗΡΑΣ

Εις πείσμα των νεοοθωμανών εθνομηδενιστών το RADAR λέει ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ στον ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΤΡΑΤΟ ΞΗΡΑΣ και στο  πεζικό μας που τιμά σήμερα την μνήμη του προστάτη του, ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ
(ΚΑΙ ΣΕ ΟΠΟΙΟΝ ΑΡΕΣΕΙ)

Ο Άγιος Γεώργιος γεννήθηκε το 275 μ.Χ. στην Καππαδοκία, από Χριστιανούς γονείς. Ο πατέρας του μαρτύρησε για το Χριστό. Ο Άγιος Γεώργιος, σε ηλικία 18 ετών, κατατάχτηκε στο Ρωμαϊκό στρατό και, μέσω της προθυμίας του και της αγάπης του για την τελειότητα προάχθηκε σύντομα σε ανώτερα αξιώματα, φτάνοντας στον τίτλο του Κόμη (συνταγματάρχη). Όταν ήταν 28 ετών, συνέπεσε να διενεργούνται οι λυσσαλέοι διωγμοί του Διοκλητιανού. Τότε, ο Άγιος Γεώργιος δε δίστασε να ομολογήσει τη Χριστιανική του πίστη, προκαλώντας το αδυσώπητο μένος του Διοκλητιανού, ο οποίος τον υπέβαλε σε σειρά φρικτών βασανιστηρίων. Τελικά, ο Διοκλητιανός τον αποκεφάλισε στη Λύδδα (Νικομήδια) της Παλαιστίνης.



Ο Άγιος Γεώργιος θεωρείται προστάτης του Πεζικού και του Στρατού Ξηράς, ενώ είναι και ο προστάτης Άγιος της Αγγλίας, του Προσκοπισμού και διαφόρων Ταγμάτων Αριστείας.

Ως πολεμικός άγιος και ελευθερωτής συγκεντρώνει πολλές θαυμάσιες διηγήσεις και παραδόσεις, από τις οποίες η σπουδαιότερη είναι αυτή που μιλάει για το φόνο του δράκοντα και της σωτηρίας της βασιλοπούλας. Το θηρίο αυτό φυλούσε το νερό μιας πηγής κοντά στη Σιλήνα στη Λιβύη και το άφηνε να τρέχει μόνον όταν εύρισκε κάποιον άνθρωπο να φάει. Οι κάτοικοι της περιοχής όριζαν με κλήρο το θύμα του δράκοντα. Ολόκληροι στρατοί είχαν αντιταχθεί με αυτό το τέρας, χωρίς όμως αποτέλεσμα. Ο κλήρος έφερε και την σειρά της βασιλοπούλας, την οποία έσωσε ο Άγιος Γεώργιος φονεύοντας τον δράκο.



Πρώτος τη βιογραφία του έγραψε ο Πάπας Γελάς στο Acta Sancti Georgii (496), ενώ ακολούθησε ο Άγιος Ανδρέας από την Κρήτη. Η Συριακή Εκκλησία από τον 4o αιώνα τον κρατούσε σε μεγάλη εκτίμηση. Λόγω της ιπποτικής του συμπεριφοράς, ο Άγιος Γεώργιος έγινε δημοφιλής στην Ευρώπη κατά το 10o αιώνα, με αποτέλεσμα κατά το 15o αιώνα η εορτή του να είναι ίση σε σημασία και δημοφιλία με αυτή των Χριστουγέννων.

Στο Συμβούλιο της Οξφόρδης το 1222, η ημέρα του Αγίου Γεωργίου κηρύχθηκε επίσημη αργία και το 14o αιώνα έγινε προστάτης Άγιος της Αγγλίας. Είναι επίσης ο προστάτης Άγιος της Μόσχας, της Αραγονίας, της Γεωργίας και της Καταλονίας, ενώ μέχρι το 18o αιώνα ήταν και της Πορτογαλίας. Ο Άγιος Γεώργιος, όντας προστάτης Άγιος της Αγγλίας και έφιππος, ήταν και ο προστάτης Άγιος των Ιπποτών της Στρογγυλής Τράπεζας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: