"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΕΘΝΙΚOI KATΣΑΠΛΙΑΔΕΣ - ΣΥΡΙΖΟΞΕΦΤΙΛΑΡΑΔΙΚΟ: Λαικιστες, δημαγωγοι και σατυροι - O Tσίπρας που είχε υπουργό τον Χαικάλη ζητά την παραίτηση της Μενδώνη

Από τον ΒΑΣΙΛΗ ΜΠΟΝΙΟ

Έγινε σαφές. Με κυβερνητικό πρόγραμμα Κωδικός Λιγνάδης απαιτεί ο Σύριζα να κάνει εκ νέου ρεσάλτο στην εξουσία.

Έχει βγάλει τους ιθαγενείς Συριζαίους στο δρόμο και κραυγάζουν.

Αυτό είναι λοιπόν το κυβερνητικό πρόγραμμα του Σύριζα. Λιγνάδης.

Αυτό δεν σημαίνει ότι η κυρά-Μενδώνη δεν πρέπει να παραιτηθεί χθες γιατί όσο παραμένει στη θέση της γίνεται το καλύτερο εργαλείο στα χέρια του Τσίπρα.

Και δεν αξίζει στον Κυριάκο να έχει αντιμετωπίσει νικηφόρα δύο επιθέσεις από τη Τουρκία, να έχει διαχειρισθεί αξιοπρεπώς την πανδημία και να υποστεί φθορά εξαιτίας της κυρά-Μενδώνης.

Δεν είναι δυνατόν να μην υπάρχει αντικαταστάτης για τη Μενδώνη και μάλιστα τέτοιο πρόσωπο που θα μπορούσε να κλείσει και τα στόματα των Συριζαίων.

Μόνο που οι Συριζαίοι αυτή τη στιγμή δεν κάνουν τίποτε άλλο παρά να κραυγάζουν πόσο ίδιοι και απαράλλαχτοι είναι από την εποχή του 3%. Ενα μπουλούκι που θέλει με το στανιό να κυβερνήσει εκ νέου.

Πειρατές της εξουσίας και τίποτε παραπάνω. 

Είναι οι ίδιοι που κατάπιαν τις σεξουαλικές επιθέσεις του πρέσβη της Βενεζουέλας. 

Είναι οι ίδιοι που...

 

 κυβέρνησαν με υπουργό τον Χαικάλη.

Αυτοί είναι.

Είχαν υπουργό τον Χαικάλη αλλά ζητούν την παραίτηση της Μενδώνη.

Ενώ μάλλον το σκορ είναι 1-1.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: