"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΥΠΑΡΚΤΟΣ ΣΥΡΙΖΟΚΑΘΑΡΜΑΤΟΠΛΗΚΤΟΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ: Καθαρμάτων ενδιαφέροντα!

 
 
✔️Ο ΣΥΡΙΖΑ ενδιαφέρεται για τη γονική μέριμνα του παιδιού της Ρούπα και του Μαζιώτη.

✔️Ο ΣΥΡΙΖΑ ενδιαφέρεται για την αποφυλάκιση των Ξηρών.

✔️Ο ΣΥΡΙΖΑ ενδιαφέρεται για το ευ ζην του Κουφοντίνα, τις άδειές του και τη διαμονή του σε βουκολικό περιβάλλον.

✔️Ο ΣΥΡΙΖΑ ενδιαφέρεται για την ικανοποίηση ΚΑΘΕ αιτήματος του Κουφοντίνα.

Γνωρίζουμε, επακριβώς, λοιπόν, για τι ενδιαφέρεται ο ΣΥΡΙΖΑ.
 
Γνωρίζουμε, όμως, και για τι δεν ενδιαφέρεται:
 
Δεν ενδιαφέρεται και δεν ενδιαφέρθηκε ποτέ

✔️για τα θύματα των τρομοκρατών,

✔️για τα θύματα της MARFIN,

✔️για το πώς αισθάνονται οι οικείοι των δολοφονηθέντων, όταν π.χ. πρώην πρόεδρος της Βουλής απευθύνει διαπρύσια υπεράσπιση του αρχιτρομοκράτη από του βήματος της Βουλής και ο γιος του περιφέρεται ως ημιπιτσιρικάς και πετάει τρικάκια υπέρ του από εδώ και από εκεί.

Προσωπικά, θλίβομαι για την κατάντια τους αλλά και παράλληλα χαίρομαι για τη στάση τους αυτή, διότι εκτίθενται και αποκαλύπτουν το πραγματικό τους είναι:

Ένα περιθωριακό συνονθύλευμα ακραίων, φιλοτρομοκρατών, μπαχαλάκηδων και περιφερόμενων πρώην παλαιοπασόκων, που δεν αντιπροσωπεύουν παραπάνω από το 3-5% της κοινωνίας μας.

Θέλω να πιστεύω ότι...
 
 οι συμπολίτες μας - η συντριπτική πλειοψηφία τουλάχιστον - θα τους αντιληφθεί επιτέλους και θα τους τοποθετήσει εκεί που τους αρμόζει.

Θα κλείσω παραθέτοντας όσα εύστοχα έγραψε σχετικά σήμερα στην Καθημερινή ο Κώστας Μπακογιάννης, γιος θύματος τρομοκρατίας ο ίδιος:

Σωστά η πολιτεία εξαντλεί όλα τα νόμιμα μέσα για να κρατήσει στη ζωή έναν επαγγελματία κατά συρροή δολοφόνο, γιατί αυτό επιβάλλει η δημοκρατία μας και οι αρχές του κράτους δικαίου. "Ας ανταποκριθούν ανάλογα η οικογένεια και οι «σύντροφοί» του. Είναι ένα δικαίωμα που ο ίδιος αρνήθηκε στα θύματα του. Οι άνθρωποι που χάθηκαν από το όπλο του δεν είχαν επιλογή αν θα ζήσουν ή αν θα πεθάνουν. Εμείς, οι συγγενείς τους, δεν είχαμε την επιλογή να τους έχουμε ζωντανούς."





Δεν υπάρχουν σχόλια: