"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΥΠΑΡΚΤΟΣ ΣΥΡΙΖΟΚΑΘΑΡΜΑΤΟΠΛΗΚΤΟΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ: Η ιερή υποχρέωση των παιδιών των παλαιών αριστερών απέναντι στον οχετό του ΣΥΡΙΖΑ


Του Κώστα Κούρκουλου

Όσοι κάποια στιγμή στη ζωή τους έγιναν αριστεροί, μπορούν να αντιμετωπίσουν όπως θέλουν τον σημερινό οχετό, στον οποίο έχουν μετατρέψει την Αριστερά ο Τσίπρας με τον προσωπικό του "Κουρή" και τους συν αυτώ.

Άλλωστε, δεν υπάρχει τρόπος να προστατεύσεις κάποιον από τον αυτοεξευτελισμό.

Όσοι όμως "γεννηθήκαμε" αριστεροί, με την έννοια ότι είμαστε παιδιά αριστερών, έχουμε μία ΙΕΡΗ - πρώτη φορά χρησιμοποιώ αυτήν τη λέξη - υποχρέωση, να προστατεύσουμε την μνήμη των γονιών μας.

Διότι, μπορεί να κάνανε τα μεγαλύτερα λάθη. (Σε μια εποχή των μεγάλων ουτοπιών που περιφρονούσαν την πραγματικότητα, πώς να μην κάνεις λάθη;). Μπορεί έτσι να μετείχαν σε έναν καταστροφικό εμφύλιο. Μπορεί να τυφλώθηκαν από ιδεολογίες. Όμως, ποτέ δεν μπέρδεψαν την πολιτική με τον οχετό. Γι' αυτό κέρδισαν την εκτίμηση των αντιπάλων τους.  

Και αυτό που λέγαμε "ηθικό πλεονέκτημα της αριστεράς", το οποίο επίσης εξευτέλισαν οι ριζοσπάστες σταλινικοί από την στιγμή που το επικαλέστηκαν για τον εαυτό τους, ήταν υπαρκτό. 

Το απένειμαν στους γονείς μας οι ίδιοι οι αντίπαλοί τους. Με τους οποίους τελικά τους ένωσε το κοινό αίμα που έχυσαν, γι' αυτό που ο καθένας πίστευε. 

Και σήμερα, έρχεται ο εσμός του ΣΥΡΙΖΑ να...

 

 ρίξει και τη μνήμη των γονιών μας στους δικούς του οχετούς.  

Να μην το επιτρέψουμε. 

Γιατί μέρος της δικής μας ύπαρξης είναι και η μνήμη των γονιών μας.



Δεν υπάρχουν σχόλια: