"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΥΠΑΡΚΤΟΣ ΘΟΛΟΚΟΥΛΤΟΥΡΙΑΡΟ-ΞΕΦΤΙΛΑΡΟΠΛΗΚΤΟΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ: Ακρίτα - Κούγιας σημειώσατε 2

 

Toυ ΣΩΚΡΑΤΗ ΠΑΠΑΧΑΤΖΗ

Έχω αναφερθεί στην κυρία Ακρίτα [βλ. post ΤΟ “ΕΙΔΟΣ” ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΣ ΑΚΡΙΤΑ] μια φορά στο παρελθόν – και πολύ ήτανε. Το κάνω άλλη μια, καταχρηστικά, καθώς η ”κόντρα της” με τον Κούγια με έκανε …να συμπαθήσω οριστικά τον δικηγόρο.
 

Η κυρία Ακρίτα είναι χαρακτηριστική ενός είδους ανθρώπων, οι οποίοι διεκδικούν το προνόμιο να λένε ακριβώς ό,τι θέλουν, μοιράζοντας δεξιά και αριστερά τίτλους τιμής και καταισχύνης, όντας παράλληλα έτοιμοι να πετάξουν νύχια στο άκουσμα του παραμικρού ίχνους κριτικής στο πρόσωπό τους.  

Δεν χρειάζεται να μπει κανείς σε διαδικασία ανάλυσης της ψυχοσύνθεσης τέτοιου είδους ανθρώπων, κατά κανόνα ανηκόντων στον “προοδευτικό χώρο”. Ούτε να αναφερθεί στο “πρόσθετο ατού” βάσει του οποίου η Ακρίτα εννοεί να πυροβολεί απ’ το απυρόβλητο : την μελαγχολία με την οποία δίνει μάχη χρόνια τώρα…
 

Η ίδια η “δημοσιογράφος” – παράγων της αριστεράς, καμάρωνε ως χτες, σαν γύγφτικο σκεπάρνι, για τη “δικαίωσή” της στην υπόθεση Λιγνάδη. Όταν, αίφνης, ο δικηγόρος του Λιγνάδη την αναφέρει ως υπεύθυνη για την δημοσιοποίησή της, η κυρία Ακρίτα δηλώνει …στοχοποιημένη. 

 Η αντανακλαστική αντίδρασή της δείχνει το ποιόν της κυρίας: πού απευθύνεται; στη μάζα των λασπάνθρωπων – κεκρακτών του Facebook… “Παρακαλώ κοινοποιείστε. Ο Κούγιας με στοχοποίησε”.
 

Τσεκάροντας την υπόθεση Λιγνάδη, παρατηρεί κανείς ότι συνίσταται σε αναιμικές, αστεία αφερέγγυες διηγήσεις και φληναφήματα ανωνύμων [“συναναστρεφόταν ανήλικους”, “έκανε άσεμνες χειρονομίες” κοκ.], διανθισμένα με επικοινωνιακή σάλτσα και μπόλικο συναίσθημα.
 

Το στίγμα της υπόθεσης είναι pure Φώσκολος των ‘90s: “Λάμψη”, “Καλημέρα Ζωή”, ίσως και κάνα άλλο που μου διαφεύγει…
 

Όχι τυχαία, η κυρία Ακρίτα, cheerleader του κορυφαίου δραματουργού [οι ύμνοι της σ’ αυτόν είναι καταγεγραμμένοι] έχει σταδιοδρομήσει στο ίδιο πεδίο τιμής μ’ εκείνον, με ανάλογη επιτυχία και επιδόσεις.
 

Η “up – in your – face” διαστρεβλωτική αναισχυντία του ατόμου προβάλλει απ’ την...

 

 αντιπαράθεσή της με την [αντιπαθή μου, επαναλαμβάνω, αλλά αυτό είναι άσχετο] κυρία Μενδώνη. 

 

Επάνω η ανάρτηση της υπουργού [επίκληση παλαιότερου σχολίου της δημοσιογράφου].  

 

Κάτω η “απάντηση” της Ακρίτα. Χωριό που φαίνεται κολαούζο δεν θέλει.

 



 



Δεν υπάρχουν σχόλια: