"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΥΠΑΡΚΤΟΣ ΑΛΗΤΑΡΟΞΕΦΤΙΛΑΡΟΠΛΗΚΤΟΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ: Κλωτσίδια, πρόστιμα και o κακός μας ο καιρός

Toυ Strange Attractor

(...) Ας ξεκινήσουμε  με τη σύλληψη  των δυο «ανήλικων» αδελφών που σάπισαν στο ξύλο έναν μεσήλικα σταθμάρχη του μετρό, όταν τόλμησε να τους κάνει παρατήρηση για το ότι δεν φορούσαν μάσκα.

Ευτυχώς έτυχε κάποιος επιβάτης να τραβήξει τον ανηλεή ξυλοδαρμό του οικογενειάρχη σε βίντεο με το κινητό, να το ανεβάσει στο διαδίκτυο, οπότε και κινητοποιήθηκαν οι αρχές.

Αλλιώς, αν δεν υπήρχε βίντεο, δεν θα το έπαιρνε χαμπάρι κανείς και οι δυο «κάγκουρες» θα περηφανεύονταν για το κατόρθωμά τους στις παρέες τους.

Κάποιοι βέβαια σοκάρονται (πάντα για τα σόσιαλ μύδια μιλάω, αυτόν τον καθρέφτη της σύγχρονης κοινωνίας μας), που κανείς παριστάμενος δεν έσπευσε να βοηθήσει τον ταλαίπωρο σταθμάρχη.

Δεν ξέρω αν θα μπορούσε κάποιος να επέμβει, καθώς οι πόρτες του συρμού ήταν κλειστές, αλλά ακόμη κι αν το έκανε, σκεφτείτε τι είχε να πάθει μετά.

Θα τον κρεμούσαν στα μανταλάκια όλοι οι φιλάνθρωποι συνέλληνες, ίσως να έβρισκε και τον μπελά του όπως τον βρήκαν όσοι έσπευσαν κάποτε να βοηθήσουν έναν κοσμηματοπώλη να ακινητοποιήσει έναν διαρρήκτη, που λίγο μετά πέθανε, και ακόμη πιο μετά δόθηκε το όνομά του σε δρόμο της πρωτεύουσας. Εκείνοι που «βοήθησαν» στη σύλληψη ακόμη τρέχουν...

Πάντως, για το περιστατικό με τον σταθμάρχη αξίζουν συγχαρητήρια στην αστυνομία (το γιατί όλοι την αναφέρουν ως ελληνική αστυνομία ποτέ δεν το κατάλαβα) που για μια ακόμη φορά απέδειξε πως όταν θέλει μπορεί.

Έτσι μέσα σε 2 μόλις μέρες ταυτοποίησε και συνέλαβε τα δυο μπουμπούκια.

Και αν είχε στη διάθεσή της υλικό από κάμερες παντού (που στη μπανανία μας απαγορεύονται) τότε ελάχιστοι κακοποιοί θα ξέφευγαν της σύλληψης.

Από κει και πέρα έχουμε και τα κακά νέα.

Αστυνομικός, φίλος της οικογένειας των «ανήλικων» συνελήφθη και αυτός διότι όλο το διάστημα που τους έψαχναν οι συνάδελφοί του, αυτός τους έδινε συμβουλές πως θα γλιτώσουν το αυτόφωρο και τι πρέπει να πουν άμα τους πιάσουν… ότι δηλαδή τους επιτέθηκε πρώτος και μπαμπέσικα ο «αλήτης» ο σταθμάρχης, κλπ.

Μάλιστα, όπως διάβασα σε ένα ρεπορτάζ, οι δυο «ανήλικοι» αρνήθηκαν να δώσουν δακτυλικά αποτυπώματα, γι’ αυτό και προστέθηκε η «απείθεια» στις κατηγορίες.

Μιλημένοι; Διαβασμένοι; Ποιος ξέρει;

Πάντως, όπως και να έχει, ανήλικοι είναι και άρα δεν περιμένω καμία τιμωρία, ασχέτως των κατηγοριών.

Και όταν λέω καμία το εννοώ.

Στην Ελλάδα ανήλικοι δεν κρατούνται καν, άσχετα αν έχουν δολοφονήσει.

Αν κάνω λάθος περιμένω να με διορθώσουν στα σχόλια φίλοι νομομαθείς.

Ήδη, λέει, τους επισκέφθηκε ψυχολόγος για να «ηρεμήσει τον ψυχισμό» τους, που ταράχτηκε από το όλο συμβάν.

Και ήδη άρχισαν κάποιοι στο φέσι μπουκ να μιλάνε για «παραστρατημένα παιδάκια», για «ταλαιπωρημένη παιδική και οικογενειακή ιστορία» κ.ο.κ.

Όσο για την εθνικότητά τους, τελικά δεν ήταν Αλγερινοί, ούτε «ασυνόδευτα προσφυγόπουλα», όπως κυκλοφόρησε ευρέως.

Μάλλον ελληνάκια (αν και κάποιοι μιλάνε για αλβανική καταγωγή) με την κλασική εμφάνιση και τη συμπεριφορά οργανωμένων χούλιγκαν κάποιας θύρας.

Έτσι, βρήκαν ευκαιρία να ξεσαλώσουν (πάλι στο φέσιμπουκ) διάφοροι επαγγελματίες και μη αλληλέγγυοι, που πιο πολύ χάρηκαν που οι δράστες είναι Έλληνες τελικά, απ’ ότι για το γεγονός ότι συνελήφθησαν.

Θυμίζοντάς μου τον αδέκαστο Εισαγγελάτο, που 2-3 μέρες τώρα έχει φαγωθεί με το θέμα της απόπειρας βιασμού 5χρονης από Πακιστανό «πρόσφυγα πολέμου».

Και γιατί έχει φαγωθεί; 

Διότι...

 

 ο Πακιστανός ήταν… ανασφάλιστος!

Και επίσης για το ότι η «σχολή ιππασίας» όπου συνέβη το θλιβερό περιστατικό δεν είχε νόμιμη άδεια…

Τέλος πάντων, ανοίγει και το λιανεμπόριο (όχι μόνο τα νυχάδικα, που σύμφωνα με τον υπουργό Υπανάπτυξης αποτελούν μοχλό της οικονομίας μας) και θα δούμε άσπρη μέρα.



Πάντως να λέμε και τα καλά, με εντολή Κυριάκου ανεστάλη η σκληρή απόφαση της αύξησης των προστίμων για άσκοπη μετακίνηση στα 500 ευρώ.

Ποσό σχεδόν ίσο με τον μέσο μηνιαίο μισθό του μέσου Έλληνα.

Το γεγονός ότι η εν λόγω απόφαση ήταν του ίδιου του Κυριάκου, δεν αναιρεί το μεγαλείο ψυχής του βάσει του οποίου την ακύρωσε.


Με τους λιβανιστές να τον χειροκροτούν στα σόσιαλ μύδια που λέγαμε, διότι είναι «άνθρωπος, και ένας από εμάς».

Εγώ πάντως θυμήθηκα μια ατάκα του αείμνηστου Χάρι Κλιν, ο οποίος ως «υπουργός» του Πασόκ έλεγε το 1985 «εμείς χάος παραλάβαμε από τους προηγούμενους», και στην ερώτηση του δημοσιογράφου «μα εσείς ήσασταν οι προηγούμενοι», απαντά «αυτό δεν έχει καμία σημασία ούτε μειώνει το έργο που αναλάβαμε να φέρουμε σε πέρας… μπλα μπλα», ή κάπως έτσι. (...)


Δεν υπάρχουν σχόλια: