"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΕΘΝΙΚΑ ΣΟΥΡΓΕΛΑ - ΝουΔοΣΟΥΡΓΕΛΑΡΑΔΙΚΟ: Ανασχηματισμός «έφαγε το Βρούτση και δεν μπήκαν οι μούτσοι» (Αλί , αλί και τρισαλί τετράκις και πεντάκις, Κυβέρνηση δε γίνεται τώρα που λείπει ο Τάκης)


Του ΜΙΚΡΟΥ ΟΔΥΣΣΕΑ

Άλλη «συμφορά» να μη μας βρει από τέτοιον ανασχηματισμό.

Άντε να δεχτούμε πως τον Βρούτση τον έφαγε το σκόιλ ελικίκου προσθέσεις και παρότι ελέγχου λοιμώχθηκαν.

Ανασχηματισμός «έφαγε το Βρούτση και δεν μπήκαν οι μούτσοι». Ξέρουν αυτοί ποιοι είναι, που έμειναν για ακόμη μια φορά μπουκάλα, καθώς κοιμήθηκαν με το άι φον αγκαλιά και δε χτύπησε, δεν έστειλε κανείς, μόνο το ξημέρωμα τους έγλειψε το κανίς.

Άντε με πόνο ψυχής να καταπιούμε και το ότι βγάζει το Στέλιο Πέτσα από την καθημερινή μας ενημέρωση και τον πάει Υφυπουργό στο Εσωτερικών. Μας δίνει μια παρηγοριά πως μένει στο κυβερνητικό σχήμα ο πολυαγαπημένος μας, που μένει στη Ιστορία μαζί με τον Σίντλερ, για τις λίστες τους.

Υπάρχει μια ελπίδα με το Κίνημα #bringPetsaback, που βρίσκεται στα σπάργανα και θα καθηλώσει όλη την οικονομική και οικοδομική δραστηριότητα στη χώρα.

Στη θέση του ο Ταραντίλης με το γυμνασμένο μούσι αρχηγού κλαδικής του ΠΑΣΟΚ το 1985, αλλά και το όμορφα ανθρώπινο τρακ που είχε στην αρχή της εκφώνησης του νέου σχήματος.

Αλλά πως να δεχτεί κανείς την εκδίωξη του Μινίστρου Κουμουτσάκου;

Μα τον Κουμουτσάκο;

Και επίσης: έξω ο Θεοδωρικάκος;

Δεν υπάρχει κράτος μαντάμ.

Αλί , αλί και τρισαλί τετράκις και πεντάκις, Κυβέρνηση δε γίνεται τώρα που λείπει ο Τάκης.

Τον Χατζηδάκη μην τον κλαις, ανθεί και φέρει κι άλλο.

Ένας Οικονόμου είναι λίγος, πολύ λίγος για κάθε Κυβέρνηση, αυτό είναι αξίωμα. Τουλάχιστον 3 από το Οικονομέικο πρέπει να υπάρχουν για να σταθεί Κυβέρνηση.

Ενώ έκπληκτο το Πανελλήνιο ανακαλύπτει πως υπήρχε Υφυπουργός Μάνος Κόνσολας, ο οποίος αθόρυβα άφησε έργο.

Στα θετικά του ανασχηματισμού το ελάχιστο μέγεθος της Κυβέρνησης, μόνο 57, ενώ θα μπορούσαν να γίνουν και 300, αλλά και αυτοί λίγοι αποδείχτηκαν στις Θερμοπύλες.

Στα ακόμη θετικότερα, η αύρα ανανέωσης, το νέο που έρχεται να αντικαταστήσει το παλιό, οι τοποθετήσεις της Ζέτας Μακρή και της Σοφίας Βούλτεψη σε θέσεις Υφυπουργών. Άξιζαν να γίνουν Υπουργοί, αλλά η πολιτική είναι η τέχνη του εφικτού μαγειρεμένη με τη χίμαιρα του ανέφικτου και την ουτοπία των μιγαδικών αριθμών.

Στα απόλυτα θετικά είναι πως...

 

 έμειναν  στις θέσεις τους η Νίκη Κεραμέως και ο -με του Θεού τη Χάρη- Χάρης Θεοχάρης, ως απόλυτοι στυλοβάτες του συστήματος, ως απόλυτα επιτυχημένοι.

Άντε και καλή χρονιά, το 2021 έδειξε ήδη πως έχει πολύ χιούμορ.




Δεν υπάρχουν σχόλια: