"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΘΝΟΠΑΤΕΡΟΠΛΗΚΤΗ ΜΠΑΝΑΝΙΑ: Εθνοσωτήρων νομιμότητα και ηθική!!!

Toυ ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΥ

Καλορίζικος λοιπόν να ευχηθώ στον παλαιοπασόκο (μία φορά ΠΑΣΟΚ, για πάντα ΠΑΣΟΚ) Κουρουμπλή, αλλά εκ των πραγμάτων θέλω να θέσω ένα θέμα το οποίο εκτιμώ ότι οφείλουν να αντιμετωπίσουν ο Πρόεδρος της Βουλής κύριος Τασούλας, πατριώτης μου, και ο καινούργιος υπουργός Εσωτερικών κύριος Μάκης Βορίδης ενόψει εκλογών (όποτε και αν αυτές πραγματοποιηθούν):

– Είναι δυνατόν το εκλογοδικείο να θέλει 18 μήνες για να αποφανθεί επί μιας ένστασης που αφορά επανακαταμέτρηση ψήφων; Εγώ λέω πως όχι.

– Ο Παπαχριστόπουλος, τους 18 αυτούς μήνες που υποδυόταν τον βουλευτή στη θέση ενός νόμιμα εκλεγμένου, του Κουρουμπλή, αμειβόταν κανονικά από τη Βουλή, ήτοι από τον δημόσιο κορβανά. Τα χρήματα αυτά θα κληθεί να τα επιστρέψει στο Δημόσιο ως αχρεωστήτως καταβληθέντα; Με τα μέχρι τώρα ισχύοντα, απαντώ ο ίδιος, ΔΕΝ θα τα επιστρέψει!!!

– Ο Κουρουμπλής από την άλλη πλευρά – ενημερωτικά το αναφέρω αυτό – θα λάβει ολόκληρο το ποσό που θα απολάμβανε αν είχε εκλεγεί κανονικά, όπως θα έπρεπε, προ 18μήνου. Ητοι 18 μισθούς συν τα συμπαρομαρτούντα που ακολουθούν τη βουλευτική αποζημίωση!!!

Ερωτώ τώρα εγώ:  

 

τι από όλα αυτά είναι δίκαιο; Και τι ηθικό;  

 

Κύριε Τασούλα και κύριε Βορίδη, μια απάντηση, παρακαλώ…


Δεν υπάρχουν σχόλια: