"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΕΘΝΙΚΑ ΣΟΥΡΓΕΛΑ - ΥΠΑΡΚΤΟΣ ΨΩΝΑΡΟΞΕΦΤΙΛΑΡΟΠΛΗΚΤΟΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ: Ανίδεοι αυτόχειρες

 


Toυ ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΚΑΣΙΜΑΤΗ

Καταλαβαίνω ότι θα σας ξενίσει αυτό που πρόκειται να σας ζητήσω να κάνουμε, αλλά του το οφείλουμε. Ολοι οι Αθηναίοι, παρακαλώ πολύ, τώρα έξω στα μπαλκόνια μας και, όπως κάναμε για το προσωπικό του συστήματος υγείας, έτσι και τώρα ας δώσουμε ένα θερμό, ολόψυχο χειροκρότημα ευγνωμοσύνης στον Νικόλαο Μακρόπουλο!

Στον αντιδήμαρχο Αθηναίων Νικόλαο Μακρόπουλο, μα πάνω απ’ όλα στον άνθρωπο, που νοσταλγεί το σπίτι του στο Μπάντεν-Μπάντεν και, κυρίως, την αγαπημένη του Aston Martin (το κοινοποίησε ο ίδιος στο Facebook…), αλλά «τοις κείνων ρήμασι πειθόμενος» μένει στην έπαλξη της αντιδημαρχίας Αθηναίων για χάρη τους.

Παρασημοφόρηση από την Πρόεδρο; 

Το βραβείο κοινωνικής αρετής και ευποιίας της Ακαδημίας; 

Τιμές Ολυμπιονίκη; (Με βαθμό υπολοχαγού της Πυροσβεστικής, εννοείται.) 

Δεν ξέρω πώς πρέπει να ανταμειφθεί ο αντιδήμαρχος για τη σπάνια ευαισθησία του, χάρη στην οποία καταλαβαίνει πόσο παρήγορο και εμψυχωτικό είναι για τους ανθρώπους που χάνουν τις δουλειές τους ή το εισόδημά τους να ξέρουν ότι ο Νικόλαος Μακρόπουλος στερείται την αγαπημένη του Aston Martin και το σπίτι του στο Μπάντεν-Μπάντεν.
 

Πρόσφατο είναι το κάζο του «γίγαντα μας» Βερβεσού με το πάρτι των γενεθλίων του, που σίγουρα θα του μείνει αξέχαστο

Δεδομένου, λοιπόν, ότι αυτή ήταν η δεύτερη περίπτωση σε σύντομο χρονικό διάστημα, όπου ένα δημόσιο πρόσωπο αποκαλύπτει το ίδιο, ηλιθίως, μέσω του Facebook αυτά που θα ήθελαν να αποκαλύψουν για εκείνον οι εχθροί του, δεν μπορώ να αντισταθώ στον πειρασμό της διαπίστωσης ότι...

 

 το Facebook αναδεικνύεται τελικά ως η δημοφιλέστερη μέθοδος κοινωνικής αυτοκτονίας…



Δεν υπάρχουν σχόλια: