"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΙΣΛΑΜΟΦΑΣΙΣΜΟΣ και ΔΥΤΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΩΣ ΟΡΘΑ ΛΟΒΟΤΟΜΗΜΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ: Η τυραννία του ισλαμικού τρόμου


Του ΤΑΚΗ ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΥ
 
Η δίκη των συνενόχων στη σφαγή του Charlie Hebdo και του Hyper Cacher, το 2015, έληξε με την καταδίκη όλων των κατηγορουμένων. Ποινές από πέντε χρόνια έως ισόβια. 

Η αυστριακή κυβέρνηση, μετά την επίθεση στη Βιέννη, σκέφτεται να απαγορεύσει τη λειτουργία των ισλαμιστικών οργανώσεων. Ομως, όσο κι αν το Ισλαμικό Κράτος έχει αισθητά αποδυναμωθεί, φαίνεται ότι έχει επιτύχει τον πρωταρχικό του στόχο: τη διασπορά του τρόμου.  

Ποιος δάσκαλος σε ποιο σχολείο θα τολμήσει να ξαναδείξει σκίτσα του Μωάμεθ;  

Η περίπτωση της δεκαεπτάχρονης Μιλά αποδεικνύει ότι δεν χρειάζεται να φθάσεις ώς εκεί. Επί δύο χρόνια είχε υποστεί bullying από συμμαθητές της στο όνομα του Αλλάχ. Ωσπου κάποια στιγμή αποφάσισε να αντιδράσει απαντώντας τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Το bullying αναβαθμίστηκε σε ανοιχτή απειλή, με αποτέλεσμα η διεύθυνση του σχολείου να της ζητήσει, εντελώς δημοκρατικά, να αλλάξει «σχολικό» περιβάλλον. Για λόγους ασφαλείας. Η Μιλά έγινε δεκτή σε στρατιωτικό λύκειο με τον όρο ότι θα απείχε από την κοινωνική δικτύωση. Εκανε το λάθος να παρακούσει και η διεύθυνση του στρατιωτικού λυκείου την απέβαλε. Για λόγους ασφαλείας. Η Μιλά δεν μπορεί να πάει πια σχολείο. Αυτά καταγγέλλει ο πατέρας της σε ανοιχτή επιστολή υπό τον τίτλο «Επιστολή στους δειλούς».
 
Ολα αυτά μας φαίνονται μακρινά. Συμβαίνουν σε εξωτικές χώρες, όπως η Γαλλία και η Αυστρία.  

Ερώτηση κρίσεως: αν η Γαλλία προκαλεί με τα σκίτσα του Μωάμεθ, με ποιον τρόπο προκαλεί η Αυστρία; 

 Μην ξεχνάμε ότι μέχρι τον περασμένο Νοέμβριο, οπότε και έγινε η τρομοκρατική επίθεση στη Βιέννη, η Αυστρία δεν εθεωρείτο στόχος της ισλαμικής τρομοκρατίας. Το λέω αυτό για να μου απαντήσουν όσοι ισχυρίζονται ότι η ισλαμική τρομοκρατία δεν αποτελεί ελληνικό πρόβλημα, αφού μέχρι στιγμής η χώρα μας δεν αντιμετωπίζεται ως στόχος. Μια χώρα στην οποία δεν έχουν απογραφεί οι πληθυσμοί των μεταναστών. Οι Αρχές μόνο στο περίπου μπορούν να πουν πόσοι είναι και πού βρίσκονται. Εχει παραδώσει τη διαχείριση σε ανεξέλεγκτες ΜΚΟ και επικαλείται έγκριτους δημοσιολόγους, που υποστηρίζουν πως όταν όλοι αυτοί οι πληθυσμοί ενταχθούν, η Ελλάδα θα γίνει παράδεισος.
 
«Εκτέλεσα ένα από τα σκυλιά της κόλασης που τόλμησε να μειώσει τον Μωάμεθ. Ηρέμησε τους όμοιούς του πριν υποστείτε τη σκληρή τιμωρία». Είναι το τουίτ που απηύθυνε ο δολοφόνος του Πατί στον «αρχηγό των απίστων» Εμανουέλ Μακρόν. Διάβασα ότι στην πατρίδα του, την Τσετσενία, τον κήδευσαν με τιμές ήρωα. Η καλύτερη απάντηση σε όσους εξακολουθούν να πιστεύουν ότι...

 

 το πρόβλημα των ισλαμικών πληθυσμών στη Δύση μπορεί να λυθεί με οικονομικά μέτρα. Αφελείς ή λιγότερο αφελείς, συνένοχοι στο δηλητήριο του τρόμου.


Δεν υπάρχουν σχόλια: