"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΕΘΝΙΚΑ ΣΟΥΡΓΕΛΑ - ΝουΔοΣΟΒΙΕΤΑΡΑΔΙΚΟ: Σωφρονισμοί και καρφώματα - "Μπορεί να βγάλεις το αγόρι από την ΚΝΕ, αλλά δεν μπορείς να βγάλεις την ΚΝΕ από το αγόρι!"

Γράφει ο Στέντωρ

Οι περισσότεροι υπουργοί δεν αναρωτήθηκαν. Ακούγοντας στο υπουργικό συμβούλιο την παιδαγωγική παρέμβαση του πρωθυπουργού, ήξεραν ότι την ενέπνευσε το φιάσκο με τις «κουρτινάτες» μάσκες. 

Η αστοχία υλικού είχε πυροδοτήσει έναν ενδοκυβερνητικό ανταγωνισμό καρφωμάτων χωρίς προηγούμενο στον έναν χρόνο της διακυβέρνησης.  

Το blame game, πάντως, είχε ξεκινήσει ανάποδα. Είχε ξεκινήσει με τη σπουδή του υπουργού Εσωτερικών να ανακοινώσει –και να πιστωθεί– τη δωρεάν παροχή. Και συνεχιζόταν μέχρι προχθές, με διαρροές προληπτικής ενοχοποίησης του υπουργείου Υγείας για τυχόν καθυστέρηση στη διόρθωση του πατρόν.  

Αυτό το άλμα, από την περήφανη μασκοκαπηλία στην ύπουλη μασκοκλασία...

 

  θορύβησε, λένε, το Μαξίμου. 

Δεν εξέπληξε, όμως, όσους έχουν εμπεδώσει τον παλιό κανόνα: μπορεί να βγάλεις το αγόρι από την ΚΝΕ, αλλά δεν μπορείς να βγάλεις την ΚΝΕ από το αγόρι.

 



Δεν υπάρχουν σχόλια: