"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΣΥΡΙΖΟΣΟΥΡΓΕΛΟΦΑΣΙΣΤΑΡΑΔΙΚΟ: Το (κατά Τσίπρα) μέγιστο κακούργημα



Δώστε βάση.  


Εκτός ψηφοδελτίων ΣΥΡΙΖΑ δεν θα βρεθεί όποιος διορίζει παράνομα ανίψια και θυγατέρες στο δημόσιο, ούτε όποιος φέρνει στην Βουλή χαριστικές τροπολογίες για να σβηστούν πρόστιμα μεγαλοεπιχειρηματιών, ούτε όποιος βρίζει ή γράφει ασυναρτησίες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ούτε όποιος γυρίζει στα χωριά και υπόσχεται λιμάνια και πλατείες που δεν θα γίνουν ποτέ. Εκτός ψηφοδελτίων θα βρεθεί μόνο όποιος Συριζαίος εμφανιστεί στον Σκάι.


Από όλα λοιπόν τα ανομήματα στα οποία μπορεί να περιπέσει ένας υπουργός ή βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, το πιο φρικτό και ασυγχώρητο είναι να εμφανιστεί στο κανάλι του Φαλήρου.  


Η προειδοποίηση μάλιστα δεν προέρχεται από κάποιο μεσαίο κομματικό όργανο, υπεύθυνο για τις δημόσιες εμφανίσεις των στελεχών (γραμματεία ενημέρωσης, γραφείο τύπου, κλπ) αλλά από τον ίδιο τον πρωθυπουργό στην εισήγηση του προς το ανώτατο πολιτικό σώμα του ΣΥΡΙΖΑ που είναι η Κεντρική Επιτροπή.


Έχουμε να κάνουμε λοιπόν με πρωθυπουργικό τελεσίγραφο, μη επιδεχόμενο έφεσης ή επανεξέτασης. Πρόκειται για τελεσίδικη απόφαση του κομματικού Αρείου Πάγου. Και εφόσον αυτό και μόνο αυτό επέλεξε ο πρωθυπουργός να εξακοντίσει προς τα στελέχη αυτές τις κρίσιμες για την παράταξη του στιγμές, δικαιούμαι να υποθέσω ότι αυτό το αδίκημα είναι το νούμερο ένα στον σημερινό ΣΥΡΙΖΑ. Όλα τα άλλα είναι δευτερότριτα πταίσματα και πλημμελήματα, που μπορούν να συζητηθούν ή να συγχωρηθούν. Το πραγματικό κακούργημα είναι η εμφάνιση κάποιου στα πάνελ του Σκάι.


Αυτά λοιπόν κατάλαβαν από το εκλογικό αποτέλεσμα. 


Αυτή είναι η αλλαγή πλεύσης που τους ζήτησε το εκλογικό σώμα. 


Αυτή είναι η καινούρια οπτική με την οποία αποφάσισαν να βλέπουν τον κόσμο γύρω τους, αυτές είναι οι διορθωτικές κινήσεις τις οποίες θεωρούν επιβεβλημένες ώστε να τους ξανακοιτάξει με συμπάθεια ο κόσμος τους.  


Δεκαπέντε ολόκληρες μέρες έχουν ήδη περάσει από την 26η Μαΐου που εστάλη το λαϊκό μήνυμα κι αυτοί όχι μόνο δεν έχουν αλλάξει το παραμικρό εντός τους ή γύρω τους, αλλά επιμένουν εμμονικά σε όλα όσα τους κατέστρεψαν.


Υπενθυμίζω ότι η ιστορία των εμπάργκο ξεκίνησε από το Mega το 2015. Έκαναν εμπάργκο στο κανάλι επειδή ο Γιάννης Πρετεντέρης είχε γράψει ένα άρθρο το ΒΗΜΑ με τίτλο «Ζωή Κασιδιάρη».  


Λίγο αργότερα οι Συριζαίοι έλεγαν πολύ χειρότερα για την Ζωή, όμως το εμπάργκο στο Mega συνεχίστηκε ως το τέλος της ζωής του. 


Στον Σκάι το εμπάργκο ξεκίνησε όταν ο Τάκης Χατζής είπε ότι ετοιμάζονται να διώξουν τους αρχηγούς της πυροσβεστικής και της αστυνομίας μετά το Μάτι. Σε δυο βδομάδες τους έδιωξαν, αλλά το εμπάργκο ακόμα κρατά και μάλιστα σκληραίνει με πρωθυπουργικό τελεσίγραφο.


Τελικά, δεν έχει ξαναπεράσει απ’ αυτό τον τόπο κυβέρνηση και παράταξη που μισεί τόσο πολύ τα μέσα ενημέρωσης. Δεν έχει ξαναπεράσει κυβερνητική εξουσία που επιθύμησε τόσο διακαώς είτε τον έλεγχο είτε τον θάνατο καναλιών και εφημερίδων.  


Ο έλεγχος των κυβερνητικών πεπραγμένων είναι γι αυτούς αδιανόητος, κάτι σαν πανούκλα που πρέπει οπωσδήποτε να καταπολεμηθεί. Η Πολακική αντίληψη που διαστρεβλώνει ως και τα ονόματα των μέσων ενημέρωσης (βοθροκάναλα, Πρώτο Φλέμα, πρόκταγκον, κλπ) δείχνει την νοοτροπία τους σ’ όλη της την μεγαλοπρέπεια. Δεν θεωρούν τα μέσα ενημέρωσης κομμάτι της δημοκρατίας, αλλά καρκινώματα που πρέπει να εκλείψουν.


Η εμμονή στο εμπάργκο του Σκάι παρά την θηριώδη ήττα τους, δείχνει πως όχι μόνο δεν μπορούν ν’ αλλάξουν τίποτα στην σκέψη και στην πρακτική τους, αλλά και ότι...



 δεν θέλουν ν’ αλλάξουν οτιδήποτε.  


Είναι πολύ ικανοποιημένοι με τον εαυτό τους και με την ρότα τους. 


Δεν αρμενίζουν αυτοί στραβά, ο γιαλός είναι θεόστραβος και ο λαουτζίκος (που τους καταψήφισε) απαράδεκτος


Ο μόνος που τελικά δεν θα τα βάψει μαύρα είναι ο Σκάι. Ο οποίος είναι ο μοναδικός σταθμός παγκοσμίως που τον σαμποτάρει και τον πολεμά η κυβέρνηση, έχει στο πρόγραμμα του συζητήσεις μόνο με στελέχη της αντιπολίτευσης, αλλά η τηλεθέαση του (μαζί με το κύρος του) ανεβαίνει συνεχώς. Κι αυτό επίτευγμα ΣΥΡΙΖΑ…

Δεν υπάρχουν σχόλια: