"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΣΥΡΙΖΟΣΟΥΡΓΕΛΟΦΑΣΙΣΤΑΡΑΔΙΚΟ: Ζωάκια, παιδάκια, φτώχεια και των γονέων τι άλλο θέλετε για να συγκινηθείτε ανάλγητοι και ανάδελφοι Έλληνες;

Γράφει το EMO TEAM

 
Ένα (δεύτερο) κλείσιμο του ματιού, ένα προεκλογικό σποτ από τα καλύτερα του ΣΥΡΙΖΑ στη δεύτερη ματιά, για την εκπομπή που είχαμε κάνει αγώνα για να παραμείνει στις επάλξεις.

Το βλέπει κανείς και καταλαβαίνει πως πέρα από τις πολιτικές διαφορές, βασικά έχει βαθύ και αγεφύρωτο πολιτισμικό χάσμα με το κυβερνών κόμμα.

Βίντεο για να χτυπήσει στο θυμικό, πολίτες που περιμένουν τζάμπα ζαρζαβατικά, ένα ποτ πουρί πολιτικών (από τον Πάγκαλο και τον ΓΑΠ ως τον Παπαντωνίου και λίγο δικτάτορα Γιώργο Παπαδόπουλο) αστυνομική βία, ένα “ο λαός δε ξεχνά τι σημαίνει δεξιά” να αναδύεται από παντού και ΠΑΣΟΚ δεν ξεχνά βασικά, ένα υπέροχο άσμα τραγουδισμένο από την Άννα Παναγιωτοπούλου, ένα συμπαθές υποζύγιο για να ταυτιστεί ο πολίτης, να αναλογισθεί την ατομική του ευθύνη.

Ζωάκια, παιδάκια, φτώχεια και των γονέων: τι άλλο θέλετε για να συγκινηθείτε ανάλγητοι και ανάδελφοι Έλληνες;

 
Εξαιρετικό προπαγανδιστικά το βίντεο, το μόνο πρόβλημά του είναι πως δεν είμαστε στο 2015, αλλά στο 2019 και έχουν μεσολαβήσει άπειρα όσα, για τα οποία ο πολίτης εκφράστηκε στις κάλπες και ίσως εκφραστεί και πιο έντονα.

Από εκεί και πέρα, μπορούν και καλύτερα σίγουρα στη δεύτερη ματιά.

Χρόνος υπάρχει να φτιάξουν και καλύτερα βίντεο: με τη διαχείριση της φονικής πυρκαγιάς στο Μάτι,  με τη Μάνδρα, με τις Πρέσπες, με τις ουρές των γερόντων στα ΑΤΜ το 2015 και όλους τους άλλους θριάμβους του ΣΥΡΙΖΑ.

Μια υπόμνηση λοιπόν από την πιο καλτ εκπομπή της ελληνικής TV αλλά εμείς θα πούμε και το άλλο, το σοβαρό: 


Προτιμάμε χίλιες φορές αυτούς που στηρίζουν τον ΣΥΡΙΖΑ μέχρι τέλους, παρά αυτούς που κλείνουν ήδη το μάτι στην επόμενη Κυβέρνηση για να βρουν θέσεις και ρόλους…

Γιατί ας μην έχουμε καμία αμφιβολία: το “βαθύ κράτος” προετοιμάζει τη μετάβαση και μέρος αυτού είναι και το μιντιακό κατεστημένο.


Δεν υπάρχουν σχόλια: