"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΣΥΡΙΖΟΣΟΥΡΓΕΛΟΚΑΤΣΑΠΛΙΑΔΙΚΟ: Μια πρωτοκλασάτη ΣΥΡΙΖΑία σουργελοστελεχάρα την ήμερα κάνει τον Αλέξη ακόμα πιο πέρα


Κοίτα να δεις φίλε μου. Ολα εδώ πληρώνονται.  


Και πώς πληρώνονται;  


Με τόκους! Αλμυρούς, πανάκριβους και απλησίαστους
 

Εγώ στη θέση του Κυριάκου Μητσοτάκη δεν θα έκανα απολύτως τίποτα. Nothing! Niente! Nada! Θα ξάπλωνα στην πολυθρόνα μουμ, θα έπινα το εσπρεσάκι μου και καθημερινά θα έσκαγα από τα γέλια με όλες αυτές και όλους αυτούς που «προθύμως» ενισχύουν την παράταξή μου.

 
Μπροστά σ αυτή την εξωφρενική επέλαση τόσων χορηγών και τόσων ευεργετών ο σαρωτικός και φουριόζος Αδωνις Γεωργιάδης και ο στιβαρός Μάκαρος Βορίδης συνεισφέρουν στο κόμμα ψίχουλα

 
Τι έχουμε σήμερα παιδιά;  


Α σήμερα έχουμε Κατερίνα Ακριβοπούλου και ολόκληρο το επιτελείο της ΕΡΤ. Θαυμάσια. Σας παρακαλώ απλώς να τους «αναβάσετε» στο Internet χωρίς κανένα απολύτως σχόλιο. Τίποτα. Οι άνθρωποι μόνοι τους με τις πράξεις τους «αυτοσχολιάζονται»

 
Και στη συνέχεια θα έστελνα ένα μπουκέτα με δώδεκα ροζ τριαντάφυλλα στην κυρία Ακριβοπούλου με μπιλιετάκι που θα γράφει «Katherine thanks a lot. Kisses from Kyriakos-- P.S Do it again. Please!»

 
Ποιος ο μέγας ευεργέτης σήμερα παιδιά; 


Μα φυσικά η Τασία η Χριστοδουλοπούλου. Α το κορίτσι μας. Ελεγα κι εγώ. Τελικά δεν μας ξέχασε η μεγαλοκοπέλα μας. Δική μας είναι. Σας το έλεγα εγώ. Κρυφογαλάζια κι αυτή. Οπως όλοι. Για σε παρακαλώ στείλε στην Τασία μας μια τούρτα φράουλες από το γειτονικό ζαχαροπλαστείο. Και το μπιλιετάκι να γράφει «κοριτσάρα μας όχι μόνο την κορούλα σου, αλλά και όλους του συγγενείς σου έπρεπε να είχες τακτοποιήσει. Πως σου διέφυγε τέτοιο πράγμα. Α δεν παίζω. Τέλος πάντων. Για τελευταία φορά σε συγχωρώ»

 
Και σήμερα;  


Μόνο σήμερα; Μέχρι τις εκλογές έχουμε ένα μήνα. Επί τριάντα ημέρες μέγας, ασυναγώνιστος χορηγός ο Γιάννης Βαρουφάκης ο δραχμικός.  


Τι να του στείλουμε αρχηγέ; 


 Για κάτσε να το σκεφτώ. Α μάλιστα. Πήγαινε στην Prada και αγόρασε ένα ζευγάρι κάλτσες με ιδιαίτερη ραφή, από εκείνες που φοράει ο Γιάννης ο αντιμνημονιακός. Με μπιλιετάκι να γράφει «Ενας Γιάννης την ημέρα κάνει το Αλέξη ακόμα πιο πέρα»

 
Ευεργέτης ο Πολάκης. Αν και τελευταίως παριστάνει τον μουγγό, Κρίμα.  


Ευεργέτης ο Καρανίκας. 


Χορηγοί της Νέας Δημοκρατίας η Ζωή Κωνσταντοπούλου και ο Παναγιώτης Λαφαζάνης. 


Το ίδιο και ο Πετσίτης. 


Το ίδιο και ο Παππάς.  


Ατελείωτος ο κατάλογος των ένθερμων «υποστηρικτών» του Κυριάκου Μητσοτάκη

 
Κάθε πρωτοκλασάτη στελεχάρα της ταχαριστεράς που ανοίγει το στόμα του δημοσίως είναι υποψήφιος χορηγός και ευεργέτης. Μέχρι 7 Ιουλίου η λίστα θα διευρύνεται, τα ονόματα θα πολλαπλασιάζονται και ο Τσίπρας θα κατρακυλάει
 
Ομως, για να λέμε και του στραβού το δίκιο, ο μεγαλύτερος, ο αναντικατάστατος χορηγός όλων των άλλων είναι...


 ο Αλέξης Τσίπρας ο αρχηγός.  

Παράδειγμα; Μα φυσικά οι τελευταίες υποσχέσεις που έδωσε στην πρώτη προεκλογική του ομιλία την Δευτέρα το βράδυ

 

Ποιος να τον πιστέψει; Ούτε τα νήπια. 


Ποιος να τον πάρει στα σοβαρά; Ούτε οι πιο ένθερμοι οπαδοί του. 


Μια του κλέφτη, δυό του κλέφτη, τρεις του ψηφοφόρου.  


Ολα εδώ πληρώνονται. Ψέματα έδωκες φούμο θα λάβεις! 

Δεν υπάρχουν σχόλια: