"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΣΥΡΙΖΟΞΕΦΤΙΛΑΡΑΔΙΚΟ: Μάλιστα, κύριε Πολάκη!

Μοριακός Βιολόγος
email: theogiannaros@gmail.com, 
Twitter: @theogiannaros1, 
FaceBook: Theo Giannaros

 
Το ότι είσαι τόσο βέβαιος πως... "Μας Έχεις...", είναι αναφαίρετο δικαίωμά σου και σεβαστό και ως εκ τούτου, θα ήταν σίγουρα, ιδιαίτερα άδικο εκ μέρους μας να σου το αμφισβητήσουμε και να πυροδοτήσουμε ανεξέλεγκτες καταστάσεις στο... λογισμικό σου!


Όμως θεωρώ χρέος μας, να σου εξηγήσουμε κάποια πράγματα, μήπως και αντιληφθείς τη δεινή θέση στην οποία βρίσκεσαι, με όλα αυτά που έχεις μέχρι σήμερα κατορθώσει και τους πολίτες, να αντιμετωπίζουν τα αποτελέσματά τους, με τους νεκρούς, λόγω του ιού της γρίπης, να έχουν φθάσει ήδη τους 50, χωρίς ακόμα να έχουμε φθάσει στο αποκορύφωμα!...

 
Δυστυχώς όμως, σε δεινή θέση βρισκόμαστε και εμείς οι πολίτες, όντας εγκλωβισμένοι στην ανεπάρκεια της ηγεσίας του Υπουργείου της Υγείας, που αγνοεί το αυτονόητο: πως δηλαδή, όταν ο πολίτης δεν είναι σωστά εμβολιασμένος δεν αφορά μόνο σε εκείνον. Αφορά άμεσα και το κοινωνικό σύνολο. 


Προηγμένες χώρες της Ευρώπης και όχι μόνον, έδειξαν πως μπορεί να αναστραφεί αυτό το νοσηρό κλίμα, φτάνει να υπάρχει η πολιτική βούληση και ο τσαμπουκάς υπερ της υγείας των πολιτών. Σε όσους δεν εμβολιάζονται, ή δεν εμβολιάζουν τα παιδιά τους, υπάρχουν ποινές. 


Σίγουρα μπορεί να γίνει κάτι παρόμοιο και στην Ελλάδα. Με την ηλεκτρονική συνταγογράφηση που ήδη υπάρχει, μπορεί εύκολα να στηθεί "μητρώο εμβολιασμών" για τον κάθε πολίτη αυτής της χώρας. Δεν μπορεί να πληρώνεις ένα σωρό πρόστιμα όταν δεν έχεις περάσει το αυτοκίνητο σου από ΚΤΕΟ και από την άλλη, όταν έχεις το παιδί σου ανεμβολίαστο πλήρως ή τον εαυτό σου, αποτελώντας κατ' αυτό το τρόπο... υγειονομική βόμβα για τον εαυτό του και τους γύρω του, να μην έχεις απολύτως καμία επίπτωση;... Έτσι δεν είναι κύριε Πολάκη;... συν το γεγονός, πως οι υπηρεσίες που διοικείς και εσύ ο ίδιος, βασιζόμενοι στην άγνοια μεγάλης μερίδας των πολιτών, και στην εγκληματική παραπληροφόρηση κάποιων "ειδικών", οι ποσότητες εμβολίων που παραγγέλλονται κατά του ιού της γρίπης, είναι τόσο ελάχιστές... σαν να μην υπάρχουν!
 
Θα προσπαθήσω να σου εξηγήσω με ορολογία, που είμαι πεπεισμένος πως αντιλαμβάνεσαι... Αποφάσισα λοιπόν,  να σου μιλήσω για την "ανοσία της... αγέλης"!!!

 
Για να λειτουργεί αποτελεσματικά ή ανοσία αγέλης θα πρέπει κατ’ ελάχιστο, το 90% του πληθυσμού να είναι εμβολιασμένο. Στους παρακάτω δύο πίνακες, που σου παραθέτω, θα δεις και από μόνος σου, πως ένας παθογόνος οργανισμός (κόκκινο χρώμα), εισβάλει σε ένα πληθυσμό και τη διασπορά του ανάλογα με την εμβολιαστική κάλυψη... και στη δεύτερη φαίνονται τα αποτελέσματα του εμβολιασμού, σε διάφορα ποσοστά επί του πληθυσμού!


 
Μαύρο:νοσούντες, μπλε: ανεμβολιαστοι, κίτρινο: εμβολιασμένοι.

 
Η ιδέα και ο σκοπός του άρθρου αυτού και τα σχετικά με την ανοσία της αγέλης, δεν απευθύνονται στους πολέμιους του εμβολιασμού, ούτε στους ανεπαρκείς υπουργούς και αναπληρωτές υπουργούς... Απευθύνεται κυρίως σε αυτούς που για ιατρικούς λόγους δεν μπορούν ή δεν έχουν προλάβει να λάβουν ανοσοποίηση, και στην ηγεσία του Υπουργείου της Υγείας, που είτε δεν είναι σε θέση να κατανοήσει απλές έννοιες, είστε απλά, για δικούς της ανεξήγητους λόγους, δεν θέλει ούτε να κατανοήσει, ούτε να πράξει τα δέοντα, θέτοντας έτσι σε κίνδυνο, συνολικά τον πληθυσμό της χώρας.

 
Επομένως...


 ναι! Έχει σημασία ο κόσμος να βρει τρόπους να εμβολιαστεί, πριν θρηνήσουμε και άλλα αθώα θύματα και άλλα νεκρά παιδιά από τον ιό αυτόν της γρίπης, που μόνοι μας καταστήσαμε φονικό, αν και πιστεύω, πως για φέτος είναι ήδη αργά και ο χρόνος στη διάθεση της Πολιτείας είναι... εκ των πραγμάτων ελάχιστος!

 
Το ρολόι δυστυχώς κτυπά και τρέχει αμείλικτα... και ο χρόνος καλπάζει εις βάρος των πολιτών...

Δράση λοιπόν "χθες", κύριε αναπληρωτά Υπουργέ... έστω και "στο και πέντε!..."

Δεν υπάρχουν σχόλια: