"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΣΥΡΙΖΟΑΛΗΤΑΡΟΞΕΦΤΙΛΑΡΑΔΙΚΟ: Ο Πολάκης λέει όσα δεν μπορεί να πει ο Τσίπρας



Τελικά, ο βαρύμαγκας Παύλος Πολάκης προέκυψε… γιαλαντζί. Μόλις κατάλαβε ότι μπορεί να μπλέξει ποινικά επειδή ηχογράφησε και δημοσιοποίησε την τηλεφωνική του συνομιλία με τον Γιάννη Στουρνάρα, άρχισε τα… άλλα λόγια ν’ αγαπιόμαστε.


Βγήκε και είπε πως ούτε ηχογράφησε τον διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος ούτε δημοσιοποίησε ο ίδιος το περιεχόμενο της απομαγνητοφώνησης.  


Ε, τότε, αλήθεια τι συνέβη;  


Μήπως ο Στουρνάρας «διέρρευσε» τη συνομιλία στο «Documento»; 


Ή μήπως κάποιος τρίτος έκανε τηλεφωνικές υποκλοπές, οπότε τότε τα πράγματα γίνονται ακόμα πιο σοβαρά για την κυβέρνηση;

 
ΠΟΣΟ χαμηλά μπορεί να πέσει ένας πολιτικός; Αυτός ο ατρόμητος Κρητίκαρος, που τους «έχει… όλους», να βάζει την ουρά κάτω απ’ τα σκέλια;  


Δεν ξέρει ότι μαγκιά σημαίνει να αποδέχεσαι τις συνέπειες των πράξεών σου; 


Δεν έχει κατανοήσει ότι με τις άναρθρες κραυγές του θα καταλήξει πιο γραφικός από τους γραφικούς της πολιτικής;

 
ΕΙΝΑΙ δυνατόν ένας πρωθυπουργός να εγκρίνει την παράνομη ηχογράφηση συνομιλιών με τον κεντρικό τραπεζίτη;  


Κι όμως, ο Αλέξης Τσίπρας το εγκρίνει, γιατί αλλιώς θα τον είχε ξηλώσει.

 
ΘΕΩΡΕΙ λοιπόν ο πρωθυπουργός πως «ο τελικός αριθμός των θυμάτων στο Μάτι θολώνει την εικόνα, καθώς ο κρατικός μηχανισμός λειτούργησε αποτελεσματικά»; Γιατί αυτό είχε πει ο Παύλος Πολάκης. 


Συμφωνεί ότι «δεν είναι και καμιά καταστροφή οι δεκάδες νεκροί» που έχουμε φέτος από τη γρίπη; Γιατί και αυτό το έχει πει ο Πολάκης.  


Συμφωνεί με το ότι «έξι δικαστές κωλυσιεργούν αδικαιολόγητα συγκεκριμένες έρευνες»; Και αυτό το έχει πει ο Πολάκης.

 
ΣΥΜΦΩΝΕΙ, προφανώς, και με το ότι, αντί ο Πολάκης να απαντήσει για τις ευθύνες του Νοσοκομείου Λαμίας σχετικά με το θάνατο δύο παιδιών, εκτόξευσε ύβρεις υποκόσμου στους δημοσιογράφους, φωνάζοντας «όλοι σας και μόνος μου, σας… έχω».  


Συμφωνεί και με το ότι ο Πολάκης θα πάει στο Εφετείο τον αποθανόντα Βασίλη Μπεσκένη, που δικαιώθηκε ύστερα από την καταδίκη του υπουργού για συκοφαντική δυσφήμηση.

 
ΕΔΩ και καιρό, λοιπόν, το πρόβλημα δεν είναι ο Παύλος Πολάκης. Είναι ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος όχι μόνο ανέχεται την τραμπούκικη συμπεριφορά του, αλλά δείχνει να συμφωνεί μαζί του. Σε όλα!  


Ισως...


 και ο πρωθυπουργός να ήθελε να μιλάει όπως ο Πολάκης, αλλά να μην μπορεί λόγω της «θέσης» του. Δεν μπορεί να εξηγηθεί αλλιώς η στήριξη που δίνει στον αναπληρωτή υπουργό Υγείας.  


Σε οποιαδήποτε άλλη κυβέρνηση του παρελθόντος -ακόμα και του μέλλοντος- οποιοσδήποτε άλλος πρωθυπουργός θα είχε διώξει από το… παράθυρο οποιονδήποτε… Πολάκη


Οσο τον κρατάει δείχνει ότι είναι ίδιοι!

Δεν υπάρχουν σχόλια: