"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΟΦΑΣΙΣΤΑΡΑΔΙΚΟ: Oι "ντροπαλοί" χορηγοί του ΚΚΕ

Το κόμμα του «λαού» φοβάται να δημοσιοποιήσει τα ονόματα όσων του σκάνε ζεστά ταλαράκια. Γιατί, άραγε;
Τα χαμπέρια του ΠΑΣΟΚ επί προεδρίας Σημίτη και τα μετρητούλια της Siemens στις βαλίτσες του Τσουκάτου τα έμαθε το πανελλήνιο και ο κόσμος ολόκληρος. Ολα τα κόμματα, έστω για τα μάτια του κόσμου, προσπαθούν να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις του νόμου για τη χρηματοδότηση των κομμάτων. Ολα; Οχι ακριβώς. Υπάρχει κι ένα που αποφάσισε να τον γράψει στα παλαιότερα των υποδημάτων του: το ΚΚΕ!


Ιδού τι έγραφε ο «Ριζοσπάστης» στις 4 Φεβρουαρίου 2018: «Το ΚΚΕ, όπως επανειλημμένα έχει δηλώσει, δεν πρόκειται να δώσει τα ονόματα και τα προσωπικά στοιχεία των μελών, των φίλων, των οπαδών και όσων ανθρώπων καλής θέλησης το στηρίζουν οικονομικά από το υστέρημά τους, επειδή εκτιμούν τη δράση του και τους αγώνες του.

[…] Οι πολιτικές επιλογές και πεποιθήσεις αποτελούν ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα, τα οποία ακόμα και η σύγχρονη αστική νομοθεσία προβλέπει και προστατεύει. Κατά συνέπεια και γι' αυτούς τους λόγους, το ΚΚΕ δεν δίνει τα ονόματα των μελών του, των φίλων και οπαδών του, που το ενισχύουν οικονομικά, ούτε για δημοσιοποίηση ούτε και για ανάρτηση στο διαδίκτυο. Φυσικά, όσοι ενισχυτές θέλουν οι ίδιοι να δημοσιοποιήσουν τα στοιχεία τους ήδη το κάνουν, δημοσιεύοντάς τα στον “Ριζοσπάστη”».


Κοντολογίς, το κράτος, αν θέλει να μάθει αν ήταν απλός οικοδόμος που έδωσε 20 συντάξεις του στο κόμμα ή ήταν ο Χριστοφοράκος, θα πρέπει να περιμένει να το δημοσιοποιήσει ο ίδιος στον «Ριζοσπάστη»!


Σημειώνεται ότι οι κυρώσεις του νόμου για τη μη αναγραφή των στοιχείων των χορηγών του κόμματος φτάνουν ακόμα και το 50% της τελευταίας κάθε φορά κρατικής χρηματοδότησης.


Φυσικά, ο νόμος αυτός δεν ισχύει για το ΚΚΕ, επειδή το ίδιο αποφάσισε να προστατευτεί από τα… αδιάκριτα μάτια του κράτους. Ωστόσο, τα κρατικά λεφτουδάκια μια χαρά τα καλοδέχεται. 


 Και η Δικαιοσύνη; Τι κάνει; 


 Περιμένει το επόμενο φύλλο του «Ριζοσπάστη» για να δει τα ονόματα των χορηγών του ΚΚΕ, ενώ...


 εμείς δουλεύουμε σαν τα σκυλιά για να πληρώνουμε φόρους, να χρηματοδοτούνται οι κομμουνιστές για να κάνουν φιέστες για τον… Αρη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: