"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΣΥΡΙΖΟΦΑΣΙΣΤΟΚΑΤΣΑΠΛΙΑΔΙΚΟ: Τα δάνεια των υπουργών και η «δανεική» εξουσία

Το είχε πει σε παλαιότερη συνέντευξή της με παράπονο η σύζυγος του πρωθυπουργού: «Ο ΣΥΡΙΖΑ κέρδισε τις εκλογές και έχει την κυβέρνηση αλλά δεν έχει την εξουσία».
 
Από τότε η κατάσταση έχει αλλάξει και το κομματικό κράτος έκανε τα πάντα προκειμένου να αποκτήσει και την εξουσία, όπως τουλάχιστον την εννοούν στον ΣΥΡΙΖΑ.
 

Οι παρεμβάσεις της κυβέρνησης στη Δικαιοσύνη ήταν πρωτοφανείς, όπως έχουν καταγγείλει κατ’ επανάληψη οι δικαστικές ενώσεις.

 
Ανεξάρτητες Αρχές στελεχώθηκαν από πρόσωπα που έχουν υπηρετήσει στο Μαξίμου και σε υπουργικά γραφεία.

 
Φίλοι και συγγενείς υπουργών με στοιχειώδη προσόντα διορίσθηκαν σε κρατικές θέσεις, όπως σε νοσοκομεία και ΔΕΚΟ, η κομματικοποίηση του κράτους ξεπέρασε κάθε προηγούμενο.

 
Γενικώς η αίσθηση της μονιμότητας στην εξουσία ήταν κυρίαρχη στα ανώτατα κυβερνητικά κλιμάκια. Τελευταίο κρούσμα η αποκάλυψη ότι ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας έλαβε καταναλωτικό δάνειο ύψους 100.000 ευρώ από την Attica Bank, η οποία βρίσκεται σε φάση εξυγίανσης, ενώ ελέγχεται για τις αθρόες δανειοδοτήσεις, στα χρόνια του ΣΥΡΙΖΑ, κατασκευαστικού ομίλου που ήθελε να λάβει τηλεοπτική άδεια, με τις ευλογίες της κυβέρνησης, έχοντας ως μοναδικό περιουσιακό στοιχείο κάποια δανεικά βοσκοτόπια στην Ιθάκη. Μία προβληματική τράπεζα δίνει ένα υπέρογκο δάνειο σε ένα μέλος της κυβέρνησης για καταναλωτικούς σκοπούς!

 
Κάνουν μεγάλο λάθος στο Μέγαρο Μαξίμου. 


Δεν είναι ιδιοκτήτες αλλά ένοικοι, η εξουσία τους είναι «δανεική» και όχι μόνιμη.

 
Ο κ. Τσίπρας υποτίθεται ότι θα έφερνε το νέο στην πολιτική, όμως έχει υιοθετήσει όλες τις οπισθοδρομικές πρακτικές του παρελθόντος και μέσω της άκρατης κομματικοποίησης βάλλει κατά της διάκρισης των εξουσιών, που αποτελεί πυλώνα της Δημοκρατίας.

 
Οι εκλογές είναι κοντά και στον ΣΥΡΙΖΑ θα αντιληφθούν ότι...


 μοναδικός κυρίαρχος του πολιτεύματός μας είναι ο λαός. 


 Η κυβέρνηση Τσίπρα θα αποδώσει λογαριασμό για τα πεπραγμένα της και είμαστε βέβαιοι ότι μόλις χάσουν την εξουσία, θα μάθουμε πολλά ακόμη για την επιχείρηση άλωσης του κράτους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: