"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΣΥΡΙΖΟΚΗΦΗΝΑΡΑΔΙΚΟ: Σοσιαλιστικά χουβαρδαλίκια με τα λεφτά των άλλων

Έχει ο άλλος ετήσιο εισόδημα 21.000 ευρώ, δηλαδή 1750 ευρώ τον μήνα. Έχει στην Τράπεζα κατάθεση 21.000 ευρώ και ακίνητη περιουσία 180.000 ευρώ. Δεν τα λες και λίγα. Αλλά μένει σε ενοικιαζόμενο σπίτι με άλλα 4 μέλη της οικογένειας. Και ο χουβαρδάς, με τα λεφτά των άλλων, σοσιαλιστής φορολογεί εσένα που μένεις σε δικό σου δυάρι ή και γκαρσονιέρα, δεν έχεις 180.000 ευρώ περιουσία και δεν έχεις και καταθέσεις και δίνει στον προηγούμενο 210 ευρώ τον μήνα επίδομα ενοικίου, δηλαδή άλλα 2520 ευρώ τον χρόνο.  


Συνολικό ετήσιο κόστος προγράμματος: πάνω από 300 εκατομμύρια ευρώ!

 
Μπορεί να μου εξηγήσει κάποιος γιατί θα πρέπει το σπίτι που μένω να μου το πληρώνεις εσύ; 


Αν δεν μου φτάνουν τα λεφτά για το νοίκι, να δουλέψω να βγάλω περισσότερα. 


Αν δεν θέλω να δουλέψω σε δουλειές που θεωρώ παρακατιανές, να νοικιάσω ένα άλλο σπίτι εξίσου μεγάλο σε φτηνότερη περιοχή. 


Αυτό το σύστημα σύμφωνα με το οποίο τις επιλογές της ζωής μου θα πρέπει να τις πληρώνει ένας άλλος, ποτέ δεν το κατάλαβα.
 
Και μη μου πεις δεν υπάρχουν δουλειές. Έχω κουραστεί να ακούω από επιχειρήσεις ανά την Ελλάδα ότι δεν βρίσκουν εργαζόμενους και μάλιστα σε καλοπληρωμένες δουλειές. Αλλά εργαζόμενους στην παραγωγή, όχι στο management. Κανένας δεν πάει. Και γιατί να πάει;  


Επιδόματα ανεργίας, επιδοτήσεις ενοικίου, κοινωνικά μερίσματα, κορόιδο είναι να δουλέψει;

 
Ο σοσιαλισμός ιδρυματοποιεί τους ανθρώπους και δημιουργεί κίνητρο ώστε όλο και περισσότεροι να αποσύρονται από την παραγωγή ή να δουλεύουν με μαύρα. Όταν παίρνεις επίδομα ανεργίας και βρεις δουλειά το πρώτο που θα κάνεις είναι να συμφωνήσεις σε μαύρη αμοιβή για να μην χάσεις το επίδομα.  


Ο δικαιωματισμός, αυτό το κοινωνικό τέρας που αναπτύσσεται σε σοσιαλιστικά περιβάλλοντα απαιτεί... 


όλο και περισσότερες κοινωνικές παροχές, τις οποίες όλο και λιγότεροι μπορούν να στηρίξουν με τον φόρο τους, μέχρι την απόλυτη κατάρρευση του συστήματος. Και ως τελική εικόνα έχεις τα άδεια ράφια της Βενεζουέλας και της Ζιμπάμπουε που πόσταρα χθες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: