"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΥΠΑΡΚΤΟΣ ΣΥΡΙΖΟΚΑΤΣΑΠΛΙΑΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ: Οταν τα τρακτέρ ήταν «καλά»...


Στις 4 Φεβρουαρίου του τρέχοντος (έχει σημασία το έτος, όπως θα δείτε), το TVXS δημοσίευσε ένα άρθρο με τίτλο «Σοβαρά τώρα, ξέρει κανένας τα αιτήματα των αγροτών;». Δεν έχει υπογραφή, πάντως ο ίδιος ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Στέλιος Κούλογλου το δημοσιοποίησε μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο Twitter, οπότε προφανώς προσυπογράφει όσα αναφέρονται σε αυτό. Ητοι: «Στην επικαιρότητα των ημερών βρίσκονται οι κινητοποιήσεις των αγροτών, αν και η προσέγγιση κάθε τέτοια εποχή είναι περίπου μηχανική και ουδείς ασχολείται με τα αιτήματά τους», ξεκινά. «Ομως, καθώς τα φορολογικά, ασφαλιστικά ή άλλα οικονομικά θέματα είναι όλα λυμένα –παρά την κρίση– πολλοί αναρωτιούνται για ποιο λόγο θα βρεθούν στους δρόμους;». Οταν κάποια στιγμή ο συντάκτης εντοπίζει ένα από τα αιτήματα (μείωση του κόστους παραγωγής), δεν το εγκρίνει («μοιάζει με κατάληψη Λυκείου», «το αγροτικό κίνημα ζητά την κατάλυση του παγκόσμιου καπιταλιστικού συστήματος»). «...Την πρώτη φορά που δεν υπάρχει κάποιο σοβαρό αίτημα για την κοινωνική ομάδα που επλήγη λιγότερο από την κρίση –ή και καθόλου– αυτή κάνει επίδειξη κυνισμού και παρωχημένου πολιτικού εκβιασμού» αναφέρει το κείμενο για την πάλαι ποτέ (ώς το 2015) «αγωνιζόμενη αγροτιά».

 
Σύμφωνα με το άρθρο, όμως, είναι και άλλοι που δεν εκτιμούν τον αγώνα που δίνει η κυβέρνησή μας και κατεβαίνουν σε κινητοποιήσεις άνευ λόγου και αιτίας. «Μετά από 10 καταστροφικά χρόνια χωρίς προσλήψεις στο δημόσιο μόλις ανακοινώθηκαν διορισμοί και μάλιστα με την εντυπωσιακά μεγάλη μερίδα του λέοντος (15.000) στην εκπαίδευση, οι εκπαιδευτικοί είναι στο δρόμο με αίτημα να διοριστούν οι διπλάσιοι!». Για να μη μιλήσουμε για τους αχάριστους πυροσβέστες: «Πέρυσι, και ενώ η κυβέρνηση είχε εξαγγείλει τη μονιμοποίηση των πενταετών πυροσβεστών μετά από χρόνια εμπαιγμού, αυτοί έσπαζαν τις τζαμαρίες του Υπουργείου όπου υπογραφόταν η μονιμοποίησή τους!». Και η οσκαρικού επιπέδου κατακλείδα: «Αφού σοβαρεύτηκε αρκετά η χώρα, καιρός να σοβαρευτεί και ο συνδικαλισμός».
 
Θα μπορούσε εδώ κάποιος να θυμηθεί μία φωτογραφία του Αλέξη Τσίπρα σκαρφαλωμένου σε τρακτέρ, αλλά και τις τότε θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ («Τίναξαν στα ύψη το κόστος παραγωγής...», TVXS, 28/1/13). 


Ή απλώς να δει...


 το σχετικό βίντεο και να προσέξει τον αγρότη που φωνάζει στον Αλ. Τσίπρα: «Οταν κυβερνήσεις, μην τα ξεχάσεις»

.

Δεν υπάρχουν σχόλια: