"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΣΥΡΙΖΟΣΤΑΛΙΝΑΡΑΔΙΚΟ: Ο Αλέξης για βραβείο Νόμπελ ή Όσκαρ;

Απορούν οι περισσότεροι συμπολίτες μας, για το πως είναι δυνατόν να ψηφίζουν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ τη συμφωνία των Πρεσπών και όχι μόνο να μην έχουν καμία απώλεια αλλά με τα δεκανίκια από το Ποτάμι, τους ΑΝΕΛ και ορισμένους γυρολόγους από ΝΔ, να ενισχύονται κοινοβουλευτικά.

 
Η εξήγηση είναι απλή. 


Ο πανούργος και παμπόνηρος πολιτικά Αλέξης Τσίπρας, με την βοήθεια του μέλους της οικογένειας Αλέκου Φλαμπουράρη και με την θετική πάντα γνώμη της υπόλοιπης παρέας, Παππά, Βούτση, Βερναρδάκη και δύο ακόμα, διοικούν το κόμμα βάση των αρχών του δημοκρατικού συγκεντρωτισμού. Λενινιστική είναι αυτή η τακτική. Συζητάμε, μπορεί να υπάρχουν διαφωνίες μεταξύ των συντρόφων, αλλά η τελική πολιτική απόφαση που θα ληφθεί από το πολιτικό γραφείο, δηλαδή από την παρέα, θα την στηρίξουν όλοι. "Δεν πιστεύω να διαφωνεί κανείς με την πρόταση" λένε στο τελείωμα και περνάει πάντα το δικό τους.
 
Δεν είναι τυχαίο ότι στα όργανα του κόμματος, όταν κάποια στιγμή ψήφισαν ανάποδα από την θέση του Τσίπρα, βγήκε ο ίδιος στο βήμα και είπε ότι σύντροφοι μάλλον δεν ψηφίζουμε απέναντι στην εισήγηση του προέδρου. Και άλλαξαν την ψήφο!

 
Παλιά σε εποχές Στάλιν και Κομουνιστικών κομμάτων, όποιος σύντροφος διαφωνούσε, δεν είχε πολλές ημέρες να δει το ξημέρωμα.  


Τώρα που ο ΣΎΡΙΖΑ βρέθηκε στην εξουσία, οι 145 βουλευτές του ψηφίζουν, ότι φέρνει η παρέα του Αλέξη, αφενός για να παραμείνουν στον σχηματισμό, αφού η εξουσία που απέκτησαν για πρώτη φορά είναι γλυκιά, αφετέρου δεν υπάρχει άλλο κόμμα εξουσία από τα "αριστερά" που να βρουν πολιτικό καταφύγιο. Ούτε ιδεολογία, ούτε ΕΟΚ και ΝΑΤΟ ούτε σάχλες με το επιχείρημα "ρε εγώ αριστερός είμαι" και διάφορες άλλες παπ...

 
Μπετόν...Είναι μια δεμένη κοινοβουλευτική ομάδα με αδρά υποστήριξη από τα πρώην ασήμαντα ρετάλια του ΠΑΣΟΚ. Από ανθρώπους που δε θα κάτσεις να φας στο ίδιο τραπέζι, γιατί απλά δε θα φας! Το ζήτημα είναι πως μπορούν να ψηφίζουν δίχως να διαφωνούν. Τους έχει πλανέψει...

 
Τους έχει μαγέψει με τις εμφανίσεις του ο ηγέτης Τσίπρας. Ο άνθρωπος έχει ένα και μοναδικό χάρισμα, που θα το ζήλευε και ο καλύτερος ηθοποιός. Είναι ο τίποτα που μπορεί να υποδυθεί τα πάντα... Είναι κενός μέσα του, με αποτέλεσμα τον ρόλο του να μπορεί να τον παίξει, κατακτώντας το κοινό. Και όταν το κοινό είναι απαίδευτο, ρηχό και πρόχειρο, ακολουθεί εύκολα τον ηγέτη σε όποιον ρόλο και αν παίξει. Θα χειροκροτεί μέχρι να σπάσουν τα χέρια του. Αααα... Θα παίρνει και €7000 τον μήνα. Και αν είσαι τσερεμές όπως κάποιοι υπουργοί, €12.000 και ρύθμιση δανείου για το σπίτι!

 
Το ζήτημα είναι ότι...


 αυτός ο ηθοποιός πρωθυπουργός, με τα συμπλέγματά του και την κενότητα του χαρακτήρα του, έπεισε όχι μόνο τους ρεμπεσκέδες 145, αλλά ηγέτες σε Ευρώπη, ΗΠΑ και την ελληνική ελίτ, με αποτέλεσμα να γίνει απίστευτη ζημιά για την οικονομία και την πατρίδα.

 
Άρα για όσκαρ ο Αλέξης... το Νόμπελ, ας το πάρει κανένας που να αξίζει.

Δεν υπάρχουν σχόλια: