"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


(ΣΥΡΙΖΑίικο) ΚΡΑΤΟΣ - ("Συριζώνυμη") ΕΚΚΛΗΣΙΑ: Κάτω τα χέρια απ' τους παπάδες!


Το έθνος αλλά και το κράτος των Ελλήνων ήταν οι μεγάλοι χαμένοι από την ανίερη συμμαχία (που κατέληξε σε συμφωνία) μεταξύ της Ιεραρχίας της Εκκλησίας και της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝ.ΕΛ.  


Από τις τάξεις εκείνη που υπέστη τη μεγαλύτερη καταστροφή είναι οι απλοί ιερείς. Αυτοί που συντηρούν την πίστη μας κινούνται μέσα στην κοινωνία και γνωρίζουν τα προβλήματά μας. Οι παπάδες θα απολυθούν από το Δημόσιο κι έπειτα θα βρίσκονται στο έλεος των μητροπολιτών, οι οποίοι ισχυροποιούν τη θέση τους στο υπό διαμόρφωση σκηνικό.

 
Κάθε ιερέας, ο οποίος δεν θα ακολουθεί τυφλά και άνευ αντιλογίας τις ντιρεκτίβες του μητροπολίτη του, αφού δεν θα καλύπτεται πλέον από το δίκαιο που αφορά τους δημοσίους υπαλλήλους, θα κινδυνεύει να απολυθεί άμεσα και χωρίς δυνατότητες αντιστάσεως. Από προχθές τα θεμέλια πάνω στα οποία στήριζαν την καθημερινότητά τους οι ιερείς βρίσκονται στον αέρα!

 
Μέσα στη συνεχιζόμενη και επιδεινούμενη συμφορά που χτυπά τη χώρα το κακό πλέον δεν κρύβεται, δεν μασκαρεύεται, δεν κρατά τύπους και προσχήματα. Είναι απροκάλυπτο και ο χαρακτήρας της εκδήλωσής του είναι θριαμβικός.  


Το θλιβερό και εξαιρετικά φτηνό επιστέγασμα της τηλεοπτικής παράστασης του πρωθυπουργού, με τον Αρχιεπίσκοπο να τον ευχαριστεί για την αποχριστιανοποίηση της Ελλάδας, ήταν η ανακοίνωση του κυβερνητικού εκπροσώπου Δημήτρη Τζανακόπουλου για 10.000 προσλήψεις που θα καλύψουν τις θέσεις τις οποίες θα αδειάσουν από το μισθολόγιο του Δημοσίου οι ιερείς.

 
Με λίγα λόγια, ο σκληρός πυρήνας της πνευματικής υπόστασης του σύγχρονου ελληνικού κράτους έγινε αντικείμενο παζαριού μεταξύ δύο ανθρώπων και για λόγους αμιγώς... ρουσφετολογικούς!
 

Αξιοσημείωτο επίσης είναι ότι η Εκκλησία της Ελλάδος, αφού θα εξαρτά τη μισθοδοσία των κληρικών από το κρατικό... επίδομα, μετατρέπεται σε κάτι λιγότερο από υπουργείο!

 
Ωστόσο, ακόμα πιο σημαντικό είναι ότι...

 οι ζωές των ιερέων, των ανθρώπων που κράτησαν το Γένος ζωντανό και την ελπίδα δυνατή μέσα στους σκοτεινούς αιώνες, μπήκαν στη ζυγαριά. 


 Κράτος και Ιεραρχία τις βρήκαν λιποβαρείς και τις ξεπούλησαν.
 

Κάτω τα χέρια από τους παπάδες!


Editorial της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: