"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


(ΣΥΡΙΖΑίικο) ΚΡΑΤΟΣ - ("Συριζώνυμη") ΕΚΚΛΗΣΙΑ: Πως ο Κόπερφιλντ Αλέξης εξαπάτησε τον παππά που πίστευε ότι έχει να κάνει με τον Σάκη Ρουβά...



Ισως να ήταν η καλύτερη στιγμή του Τσίπρα στην εξουσία. 


Η στιγμή που κατάφερε να εξαπατήσει και τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο και να του αρπάξει την περιουσία που η Εκκλησία είχε αποκτήσει από τους Τούρκους με τα περίφημα χοτζέτια και με τις δωρεές των θρησκόληπτων που πεθαίνουν και αφήνουν τα ακίνητα στους  Εκκλησία.


Ο παπάς πίστευε ότι έχει να κάνει με τον Σάκη Ρουβά και πως με τα καλιαρντά θα καθάριζε. 


Ομως ο Τσίπρας είναι φτυστός ο Κόπερφιλντ. Απίστευτος αλχημιστής και μάγος. Αφού να σκεφθείς ότι έχει ψήσει την Περιστέρα ότι δεν ξενοπηδάει.


Τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές αρχιτέκτονες, μηχανικοί και τοπογράφοι σε όλη την Ελλάδα έχουν αναλάβει να παρουσιάσουν στους φιλοσυριζαίους επιχειρηματίες μακέτο από τα τουριστικά συγκροτήματα, τα boutique hotels, πράσινους ξενώνες, κλπ στις εκτάσεις της εκκλησιαστικής περιουσίας.  


Η εξαπάτηση του παππά στη προκειμένη περίπτωση είναι θεάρεστο έργο και μπράβο στον παμπόνηρο Αλέξη Κόπερφιλντ που τα κατάφερε. 


---Πάτερ θα αφαιρέσω τα 200 εκατ. από τον προυπολογισμό και θα σας τα δίνω σαν επιχορήγηση-επιδότηση…Ετσι η Εκκλησία θα κάνει μια καλή πράξη γιατί με αυτό το τρόπο θα μπορέσω να προσλάβω 10 χιλιάδες αχαμνοξύστες, όπως αυτοί που προσλάμβανε ο Πάκης στο Δημόσιο. 


Εχει γεμίσει η ΕΥΠ με συζύγους δημοσιογράφων και το ΑΠΕ με πολυθεσίτες δημοσιογράφους. 


Εγώ ακολουθώ το δόγμα Πάκη που είναι επίσης φίλος του Σάκη. 


Αλήθεια πάτερ, τι κάνει ο Σάκης;


---Καλά είναι παιδί μου ο Σάκης…Εγώ έχω αρχίσει να μην αισθάνομαι καλά με όλα αυτά….Δώσε μου το χέρι σου γιατί ζαλίζομαι…(αααχ-ααχ-ααχ). Να σε ρωτήσω κάτι Αλέξη μου…Εάν όπως λες βγάλεις τα 200 εκατ. της μισθοδοσίας μας από τον προυπολογισμό του κράτους και τα κάνεις επίδομα ποιος μας λέει ότι θα μας τα δώσεις και 2η ή 3η χρονιά και ποιος μας λέει ότι εάν έλθει ο Μητσοτάκης δεν θα μας κόψει αυτό το επίδομα;


---Πάτερ μου, μη χολοσκάς…Αλλωστε είσαι άνθρωπος του Χριστού και ο Χριστός θα κάνει το θαύμα τής Κανά. Ακόμη κι αν το επίδομα που θα σας δίνει το κράτος γίνει 50 ευρώ ο Χριστός θα  κάνει το 50ευρο 200 εκατ. κι έτσι θα πληρώνεστε. Αλλωστε τι σημασία έχουν τα επίγεια όταν σας περιμένει ο Παράδεισος;
.

---Δηλαδή παιδί μου μπορεί σε δύο χρόνια ο Μητσοτάκης να μην δώσει τίποτε για τη μισθοδοσία μας μια και θα είναι εκτός προυπολογισμού;


---Πάτερ μου κι εγώ να επανεκλεγώ πρωθυπουργός θα σας δίνω αντί 200 εκατ.ευρώ, νομιστεράκια….


---Τι είναι τα νομιστεράκια παιδί μου;


---Πάτερ ρώτα τον Πολάκη, χα, χα, χα…


Κάπως έτσι ο δεινός Κόπερφιλντ Αλέξης εξαπάτησε τον παππά και ήδη τα φιλέτα της εξουσίας έχουν γίνει μακέτα στα γραφεία των επιχερηματιών του Σύριζα.


Οσες εκτάσεις της Εκκλησίας δεν μπορούν να αξιοποιηθούν τουριστικά για την ανέγερση πολυτελών τουριστικών εγκαταστάσεων θα δίνονται για καλλιέργεια θεραπευτικής κάναβης αλλά και για δημιουργία κατασκηνώσεων του ΣΥΡΙΖΑ. Κάτι σαν κιμπουτς του ΣΥΡΙΖΑ.  


Αυτά θα τα τρέχουν ο Καρανίκας με τον Τζανακόπουλο. 


Ο Τζανακόπουλος θα πηδάει (τελετουργικό μύησης και κύησης) εδώ τις νεαρές παρθένες-ταγάρια ώστε στη συνέχεια να καταταγούν για όλη την υπόλοιπη ζωή τους στα Τάγματα του Σύριζα!


Αυτή θα είναι η γαμάτη αξιοποίηση της εκκλησιαστικής περιουσίας. 


Οσο για τα 200 εκατ. της μισθοδοσίας...

 των αχρείαστων παπάδων αυτή στο κοντινό μέλλον θα γίνεται με νομιστεράκια.


 Χο, χο, χο…Απαιχτος ο Αλέξης.  


Ασε που κάθε βράδι θα δίνει συνέντευξη στο δελτίο του Alpha για τα πεπραγμένα της ημέρας. Κάτι σαν τα χουντικά Επίκαιρα.


Καλό θα είναι ο Κοντομηνάς να δώσει την εκπομπή Εχεις Πακέτο στη Περιστέρα καθότι ο σύζυγος της Χατζηβασιλείου ξεχαρμάνιασε…

Δεν υπάρχουν σχόλια: