"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΣΥΡΙΖΟΣΟΥΡΓΕΛΟΑΛΗΤΑΡΟΞΕΦΤΙΛΑΡΑΔΙΚΟ: Δόγμα Μηδενικής Αστυνόμευσης

Η συντριπτική πλειοψηφία των αναγνωστών της Athens της Voice είναι μεγαλύτεροι από πέντε ετών και αρκετά ευφυείς για να καταλαβαίνουν ότι στις δημοκρατίες, στις κοινωνίες δηλαδή εκείνες που οι κυβερνήσεις προκύπτουν από ελεύθερες εκλογές, η αστυνόμευση λειτουργεί κατά κανόνα προς όφελος των πιο αδύνατων. Για τους λίγους που είναι ή σκέφτονται ως πεντάχρονα να προσπαθήσω (μάλλον ματαίως) να εξηγήσω πως η απουσία της αστυνόμευσης δεν ενισχύει το αίσθημα ελευθερίας παρά μόνο του πιο ισχυρού και πιο αδίστακτου. Χωρίς επιβολή νόμου και τάξης δεν προκύπτει ένας παράδεισος ελευθερίας, όπου χέρι χέρι τρέχουμε σε καταπράσινα λιβάδια στολισμένα με παπαρούνες (ή μαστουρώνουμε ευτυχισμένοι παίζοντας PS4 ), αλλά μια κόλαση επιβολής της ισχύος του πιο σκληρού τραμπούκου.

 
Αν υπάρχει κάτι χειρότερο από έναν άδικο ή σκληρό κανόνα (που σε μια δημοκρατία αλλάζει), είναι η απουσία κανόνα.  


Εκτός φυσικά αν είσαι εγκληματίας ή υπουργός της κυβέρνησης του Αλέκση.
 
Τουλάχιστον αυτό προκύπτει από τη συνέντευξη που έδωσε στην Έλλη τη Στάη η συναγώφισσα (όρος σύνθετος από το «συναγωνιστής/τρια» και «σύντροφος/ισσα», που περιγράφει τους νεοδημοκράτες που βλέποντας ότι δεν έχουν μέλλον στη Νέα τη Δημοκρατία θέλουν να ικανοποιήσουν τη λύσσα του για εξουσία ως σφουγγοκωλάριοι του Αλέκση) Παπακώστα. Στη  συνέντευξη αυτή η υφυπουργός Προστασίας του Εγκλήματος περιέγραψε με τον πιο καθαρό τρόπο το δόγμα μηδενικής αστυνόμευσης, το οποίο εφαρμόζει η κυβέρνηση, πάντα σε συνεργασία με την ηγεσία της ΕΛΑΣ, και σκοπό έχει την με κάθε τρόπο διευκόλυνση εγκληματικών ενεργείων.

 
Στη συνέντευξη η καραμανλική και καζαντζακική (κατά δήλωσή της και τα δύο) υπουργός, μας ενημέρωσε για τα εξής:


- Όταν υπάρχει επίθεση πολιτών σε πολίτη με παρόντα αστυνομικά όργανα, τα αστυνομικά όργανα δεν πρέπει να επεμβαίνουν. Αν θέλει το θύμα, μπορεί να καταθέσει μήνυση, εκτός αν έρθει σε κάποιου είδους συμφωνία με τον θύτη, οπότε και δεν χρειάζεται κανενός είδους κρατική παρέμβαση (για να καταλάβετε το μέγεθος της φρίκης της τελευταίας πρότασης περί «συμφωνίας» θύματος και θύτη, σκεφτείτε ότι περιγράφει ως απολύτως θεμιτό αυτό που συμβαίνει στα περισσότερα περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας). Δεν εξήγησε τι θα συμβεί αν το θύμα υποκύψει στα τραύματά του, αλλά φαντάζομαι πως η απάντησή της θα είναι «να κάνουν μήνυση οι οικείοι του».

 
- Είναι απολύτως θεμιτή η αστυνόμευση από πολίτες, αρκεί να ανήκουν σε κάποια ομάδα από αυτές που αυτοαποκαλούνται «συλλογικότητες».

 
- Είναι απολύτως θεμιτό πολίτες να σταματούν άλλους πολίτες και να τους ζητούν την ταυτότητα (και εδώ, η ενημέρωση αφορά άνδρες «συλλογικοτήτων», που και αυτοί δυνάμεις ασφαλείας είναι πλέον και πιθανότατα οι μοναδικές δυνάμεις ασφαλείας που εργάζονται χωρίς κάποιος να εμποδίζει το έργο τους).


- Οι αυξανόμενες επιθέσεις εγκληματιών και λοιπών τραμπούκων οφείλονται στον νέο πετυχημένο σχεδιασμό για τον περιορισμό της εγκληματικότητας του Υπουργείου και της ΕΛ.ΑΣ και στο δόγμα «μηδενικής ανοχής» που πια κυριαρχεί. Για όσους δεν έχουν νοημοσύνη κομοδίνου, αυτό είναι αντίστοιχο με προπονητή που δηλώνει ότι η ομάδα του τρώει όλο και πιο πολλά γκολ σε κάθε αγώνα, επειδή η άμυνα της συνεχώς βελτιώνεται, αλλά η υφυπουργός καταφερνεί να συνδυάσει τον Κωνσταντίνο τον Εργατικό με τον Καζαντζάκη και κατά συνέπεια δεν έχει ανάγκη κανενός είδους νοημοσύνη.

 
Φίλες, φίλοι και οι υπόλοιποι, όπως καταλαβαίνετε...



 μετά την ενημέρωση από την αρμόδια υφυπουργό η ασφάλειά σας είναι στα χέρια σας. Και το μόνο που μπορείτε να κάνετε είναι αυτό που καλούνται να κάνουν και οι υφιστάμενοι της συναγώφισσας Παπακώστα. Να αυτοπροστατευτείτε. Και αν τα καταφέρετε, μπράβο σας.



Δεν υπάρχουν σχόλια: