"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΣΥΡΙΖΟΑΛΗΤΑΡΑΔΙΚΟ: Έτοιμος για τρίτο γύρο...



Είναι έτοιμος για τον τρίτο γύρο. Όπως είναι έτοιμοι και οι άνθρωποι της ομάδας του.  


Απίστευτη ρητορική μίσους, εχθροί όποιοι δεν ασπάζονται την πολιτική τους, απειλές κατά των αντιπάλων του, παρεμβάσεις στην δικαιοσύνη, απαξίωση των επιχειρήσεων, καταρράκωση και οικονομική αφαίμαξη της μεσαίας τάξης, καμία ελπίδα για το μέλλον. Απλά...έτοιμος.


Έσο έτοιμος...  είναι παγκόσμιο Προσκοπικό ρητό και θυμίζει ότι ο Πρόσκοπος είναι πάντοτε έτοιμος για να εκτελέσει το καθήκον του. Έτσι και ο Τσίπρας.. Έτοιμος να βγάλει και πάλι τον "λαό" στο πεζοδρόμιο για να διαδηλώσει. Να ζητήσει να απονεμηθεί δικαιοσύνη και να μπουν φυλακή οι πολιτικοί αντίπαλοι για σκάνδαλα που ανακάλυψαν κάτι απίθανοι τύποι, όπως ο Πολάκης και ο Παπαγγελόπουλος. 


Είναι έτοιμος να ξεσηκώσει όλους αυτούς τους ασήμαντους τύπους που διορίζει από το παράθυρο και να τους βάλει όπως τις καθαρίστριες της "Αλεξίου" να θέλουν μονιμότητα και μισθό 2000€. 


Έτοιμος να εξαπατήσει για ακόμα μια φορά τους τύπους που ακόμα νομίζουν ότι η Νέα Δημοκρατία είναι ακροδεξιά, ξεχνώντας ότι κυβερνά με έναν τύπο που αν δεν ήταν η Χρυσή Αυγή, θα ήταν αυτός η Χρυσή Αυγή!


Και στην αντιπολίτευση; 


Πραγματικά τους χαίρομαι για την υπομονή στο να αντέχουν την λάσπη και την προπαγάνδα. Όταν ακούνε  οι δημοκράτες να θεωρεί τον λαό θεσμό χωρίς να γυρίζει το σύμπαν, μάλλον είναι σε λήθαργο αναμονής της εξουσίας. Ο λαός εκλεγεί και οι θεσμοί τον υπηρετούν.  


Δεν είναι ο λαός, Αλέξη, θεσμός γιατί έτσι τελειώνεις το πολίτευμα. Δεν μπορεί να δικάζει και να ασκεί βία ο λαός, αγράμματε "Μαρξιστή" πρωθυπουργέ της πλάκας. Ο λαός αποφασίζει στην κάλπη και οι θεσμοί τον υπηρετούν. Όπως και το πολιτικό γραφείο να σου θυμίσω. Εκλεγμένο ήταν από την βάση.


Αν χάσει πάντως την εξουσία με μεγάλη διαφορά...


 με την στήριξη που έχει από Ευρωπαίους και Αμερικανούς είναι ικανός να βγάλει και πάλι τον "λαό" στον δρόμο για τον τρίτο γύρο.. 


 Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει όριο στην εξαπάτηση, τον διχασμό και τον λαϊκισμό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: