"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΣΥΡΙΖΟΑΛΗΤΑΡΟΞΕΦΤΙΛΑΡΑΔΙΚΟ: Δείξε μου τον φίλο σου να σου πω ποιος είσαι!

Γράφει ο Μιχάλης Μαρδάς


Πολλές φορές στο παρελθόν και όχι τώρα, μετά το μακάβριο αστείο που έκανε για τους νεκρούς στην Καλιφόρνια από την πυρκαγιά πολλοί, είναι εκείνοι που ζητούν από τον Αλέξη Τσίπρα να βγάλει από την κυβέρνηση τον Παύλο Πολάκη.

 
Για να τελειώσει όμως κάποια στιγμή αυτό το αστείο θα πρέπει όλοι να ομολογήσουμε ότι τέτοια περίπτωση δεν υπάρχει. Και αν υπάρξει αυτή θα είναι αποτέλεσμα συζήτησης των δύο ανδρών και θα εντάσσεται σε ένα άλλο σχέδιο που θα έχουν θέσει σε εφαρμογή.

 
Ο Τσίπρας και ο Πολάκης είναι φίλοι και μάλιστα πάρα πολύ καλοί και ο λαός μας έχει δίκιο να λέει «δείξε μου τον φίλο σου να σου πως ποιος είσαι».

 
Ο αναπληρωτής υπουργός υγείας λέει όσα θα ήθελε να πει ο πρωθυπουργός, αλλά δεν μπορεί να τα πει τόσο ωμά εξαιτίας της θέσης του. Αυτό αποδεικνύεται με τον καλύτερο τρόπο από την αποδοχή έστω και σιωπηρά των λόγων και των έργων του Πολάκη.

 
Ο υπουργός που δουλεύοντας για χρόνια στο Κρατικό Νίκαιας είχε πει ότι είναι ένα νοσοκομείο το οποίο είναι υπό την προστασία τους και πριν από μερικές ημέρες έπεσε η οροφή πάνω σε μία μητέρα που κοιμούνταν δεν είπε το παραμικρό για την συγκεκριμένη υπόθεση.

 
Αντίθετα έκανε ένα σχόλιο υπέρ της Δούρου με το χιούμορ που νομίζει ότι έχει ώστε να στρέψει αλλού τα βλέμματα.  


Η χρησιμότητα τέτοιων ανθρώπων σε κάθε κυβέρνηση που το μόνο που θέλει είναι να παραπλανά είναι χρησιμότατη.

 
Είναι ο άνθρωπος που θα βγει μπροστά για να πει πράγματα που οι άλλοι δεν μπορούν και στην συνέχεια αυτοί που πρέπει θα μετρήσουν αντιδράσεις και θα δουν αν τους παίρνει για να προχωρήσουν στην εφαρμογή των σχεδίων που έχουν.

 
Για αυτό δεν θα πρέπει κανείς να κατηγορεί τον Πολάκη για καθετί που λέει ή κάνει καθώς ο αποκλειστικός υπεύθυνος για τις πράξεις του είναι αυτός που τον έβαλε στη υπουργική καρέκλα. Από την στιγμή που ο Πρωθυπουργός αποδέχεται τέτοιες ενέργειες από έναν υπουργό του σημαίνει ότι όλα αυτά εκφράζουν και τον ίδιο και την κυβέρνησή του και αυτό είναι το μεγαλύτερο θέμα που προκύπτει από την συγκεκριμένη ιστορία.
 

Η Ελλάδα τα τελευταία χρόνια κυβερνάται με την φιλοσοφία Πολάκη και το ερώτημα αν αυτό είναι αποδεκτό ή όχι από τον λαό


Η απάντηση...

 δεν θα δοθεί από εμάς αλλά από όλους τους Ελληνες όταν φτάσει η ώρα να αποφασίσουν για το μέλλον τους!




Δεν υπάρχουν σχόλια: