"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΣΥΡΙΖΑΝΕΛέητο ΣΟΥΡΓΕΛΟΚΑΤΣΑΠΛΙΑΔΙΚΟ: Η Εφημερίδα των Συντακτών δακρύζει πάνω στο στρώμα της απωλεσθείσας Παρθενίας!

Γράφει ο John Reed


Eίναι πράγματι απολαυστική η κόντρα της Εφσυν με τον υπουργό Αμυνας Πάνο Καμμένο αλλά κυρίως η πρεμούρα της εφημερίδας να μην δώσουμε στους Αμερικανούς κι άλλες βάσεις του θανάτου σε ελληνικό έδαφος.


Πλάκα έχουν οι συντάκτες της εφημερίδας. Αναρωτιέται κανείς εάν έχει μείνει τίποτε στην Ελλάδα που να μην το έχουμε δώσει σε Αμερικανούς, Γερμανούς, Ρώσους κυρίως σ΄αυτούς αλλά και σε Κινέζους, Γάλλους κλπ. Τι σημασία έχει εάν έχουν 4 η 10 βάσεις του θανάτου.



Πως μετριέται η απώλεια της παρθενίας. Από τη στιγμή μάλιστα που ο ΣΥΡΙΖΑ υπέγραψε μνημόνιο και απώλεσε την αντιμνημονιακή παρθενία όλα τα υπόλοιπα είναι να είχαμε να λέγαμε για να πουλάμε κανα φύλλο.



Τι δεν δώσαμε στους δανειστές ώστε να θίγεται η εθνική μας αξιοπρέπεια εξαιτίας του Καμμένου; 


Αφού 3 χρόνια τώρα με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ (όπως και με τις προηγούμενες) οι δανειστές μας έχουν πάρει παρτούζα. 


Πότε θυμηθήκαμε την αριστερή παρθενία μας; Οταν ο Καμμένος από τις ΗΠΑ είπε ότι σας δίνουμε όσες βάσεις θέλετε;


Το ίδιο θα προσφέρει ο Τσίπρας και στον Πούτιν από τον οποίο ζητούσε να του βρει εργοστάσιο να τυπώσει δραχμές. Ακόμη και στη Βενεζουέλα αν θα την ενδιέφερε θα τις δίναμε τις εκτάσεις της καλαματιανής φούντας. Ως προς τι η οργή σύντροφοι;



Ακόμη και την ένδοξη Μύκονο παραδώσαμε στους Γερμανούς επιχειρηματίες του club Scorpios ο Καμμένος μας μάρανε;


Υπάρχει Ελληνας πολιτικός που όλα αυτά τα χρόνια της κρίσης αρνήθηκε να στήσει (τον κώλο μας) στους δανειστές;


Κανείς τους! Ολοι τον προσέφεραν με χαρά


Ως εκ τούτου...

 από τη στιγμή που απωλέσθη η παρθενία όλη αυτή η δημοσιογραφική οργή για τις βάσεις του Καμμένου είναι σκέτη παπαρολογία η οποία συνεχίστηκε ως εξής>



Η απάντηση της ΕΦΣΥΝ αναλυτικά


1. Ο υπουργός μιλάει για ψευδή δημοσιεύματα στην εφημερίδα μας αλλά δεν αναφέρεται σε τίποτα απ’ όσα γράψαμε παρά μόνο στο ότι μετά τις επίμαχες δηλώσεις του στις ΗΠΑ υπήρξε τηλεφωνική επικοινωνία ανάμεσα στον ίδιο και στον πρωθυπουργό με πρωτοβουλία του τελευταίου. Σε ό,τι μας αφορά η είδηση αυτή είναι απολύτως διασταυρωμένη. Γράφτηκε δε και σε άλλα ΜΜΕ- ηλεκτρονικά και έντυπα. Το γιατί ο κ. Καμμένος προτιμάει να αναφερθεί μόνο στην ΕΦΣΥΝ είναι ζήτημα προς διερεύνηση.
 

2. Ο υπουργός αναφέρεται σε κέντρα που κατά τη γνώμη του διοχέτευσαν δημοσιεύματα στην εφημερίδα μας. Αν αυτή είναι η δική του σχέση με εφημερίδες κι αν μόνο αυτό τον τρόπο γνωρίζει ως πηγή δημοσιευμάτων, προφανώς κρίνει εξ ίδιων τα αλλότρια. Δεν μας αφορά. Οφείλει όμως να είναι προσεκτικός όταν μιλά για την «Εφ.Συν.». Και το κυριότερο οφείλει να φανερώσει τα κέντρα για τα οποία κάνει λόγο. Διαφορετικά θα μας υποχρεώσει να προβούμε στους χαρακτηρισμούς που αρμόζουν σε παρόμοιες περιπτώσεις. Δεν το επιθυμούμε.
 

3. Στις ΗΠΑ ο κ. Καμμένος πήγε ως υπουργός της κυβέρνησης. Προσωπικές απόψεις μπορεί να έχει όσες θέλει. Ας τις καταθέτει όπου θέλει στις ιδιωτικές του συναντήσεις. Όχι στις επίσημες επαφές που έχει ως υπουργός και εκπρόσωπος της χώρας.
 

4. Οι περίφημες βάσεις λειτουργούν; Σοβαρά; και τότε τι πήγε να τάξει στους Αμερικανούς Κάτι που ήδη έχουν; Ας μην υποτιμά την νοημοσύνη μας ο κ. Καμμένος. Δεν τιμά κανένα. Και κυρίως τον ίδιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: