"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΥΠΑΡΚΤΟΥ ΑΠΑΙΔΕΥΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑ:Συμβουλές για Πανελλαδικές - Κάν' το όπως ο ΑλέΚΣης

Γράφει το ΑΝΤΙΝΕWS


«Οι Πανελλαδικές Εξετάσεις είναι μία πολύ σημαντική στιγμή στη ζωή, όχι όμως αυτή που κρίνει τα πάντα. Για τα παιδιά μας που διαγωνίζονται αυτές τις ημέρες εύχομαι ψυχραιμία, δύναμη και κάθε επιτυχία. Ευθύνη δική μας να ανοίγουμε δρόμους για την εκπλήρωση των ονείρων τους. Αυτό προσπαθούμε και με την εκπαιδευτική μεταρρύθμιση».


Είναι η ανάρτηση που έκανε ο πρωθυπουργός με αφορμή την έναρξη των Πανελλαδικών όπου 105 χιλιάδες αγχωμένοι νέοι και νέες θα διεκδικήσουν ένα εισιτήριο για τα ελληνικά πανεπιστήμια. Έτσι όπως τα κατάντησε η αριστερή λαίλαπα από το 1974 και μετά η οποία στο όνομα της ελευθερίας της έκφρασης, των δικαιωμάτων των νέων και μιας περίεργης αντίληψης για την Παιδεία, έκανε την Ανώτατη Εκπαίδευση σαν τα μούτρα της. Και συνεχίζει με την… εκπαιδευτική μεταρρύθμιση του Γαβρόγλου να βάζει το λιθαράκι της στην πλήρη διάλυση των ΑΕΙ και στη φυγή των Ελληνόπουλων στο εξωτερικό.


Κανονικά ο πρωθυπουργός, με αφορμή και την προσωπική του περιπέτεια στα Πανεπιστήμια και τη ζωή γενικότερα θα έπρεπε να γράψει το εξής μήνυμα:  


«Αγαπητά μου παιδιά, μην αγχώνεστε. Αν δεν περάσετε στο Πανεπιστήμιο δεν χάθηκε ο κόσμος. Ελάτε σε εμάς, γραφτείτε στην κλαδική του ΣΥΡΙΖΑ και θα σας διορίσουμε στο δημόσιο. Αν πάλι περάσετε σε κάποια σχολή μην ασχοληθείτε και πολύ. Γραφτείτε σε κάποιο κόμμα, θα παίρνετε τζάμπα τις σημειώσεις, θα τελειώσετε χαλαρά σε 7- 8 χρόνια, αφού κάνετε… εκπαίδευση στον συνδικαλισμό, θα γράψετε μερικά συνθήματα στους τοίχους, θα πάρετε μέρος σε διαδηλώσεις για τη Συνθήκη του Κιότο και κάποια στιγμή θα πάρετε το πτυχίο σας για να το κάνετε κορνίζα.
Και μην ξεχνάτε το βασικότερο: Ακόμη κι αποτυχημένος να είστε στη ζωή, στο Πανεπιστήμιο, στην εκπαιδευτική σας διαδικασία, ένα να θυμάστε. Κι εγώ έτσι ήμουν, αλλά ήμουν και αριστερός, οπότε έγινα πρωθυπουργός».


Όμως, ο επιτυχημένος στα μαθητικά και φοιτητικά του χρόνια Αλέξης δεν θα τα έλεγε ποτέ όλα αυτά. Το μόνο που τον νοιάζει είναι η μεταρρύθμιση όπου επαναφέρει το άσυλο για να κάνει ο καθένας ό,τι γουστάρει αλλά και τη διοίκηση των ΑΕΙ από τους συνδικάλες και τα κόμματα.


Μην αγχώνεστε, λοιπόν, Ελληνόπουλα με τις εξετάσεις


Στη χώρα όπου η αριστεία είναι ρετσινιά και η καριέρα αμάρτημα...
 όποιο δρόμο κι αν επιλέξετε θα είστε επιτυχημένοι.  


Τώρα αν όλα ισοπεδώνονται προς τα κάτω και όλοι γίνονται το ίδιο άχρηστοι όπως τα αριστερόπουλα, αυτό δεν έχει καμιά σημασία. Είπαμε: Ακόμη κι αν γίνετε αιώνιοι και αποτυχημένοι φοιτητές, μπορείτε να φτάσετε κάποτε μέχρι το Μαξίμου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: