"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΑΡΙΣΤΕΡΟΠΛΗΚΤΟ ΣΥΡΙΖΟΞΕΦΤΙΛΑΡΑΔΙΚΟ: Η ανοικτή επιστολή-καταπέλτης μιας ιατρού του Ε.Σ.Υ. στον «μορφωμένο» κύριο Πολάκη

Αγαπητέ κύριε Υπουργέ,


Δεν είμαι δημοσιογράφος του ΔΟΛ, δεν είμαι «τσιράκι» ή ευνοημένη κάποιας εξουσίας και κυρίως δεν είμαι γλείφτρα. Έχω λοιπόν κι εγώ το ηθικό πλεονέκτημα, που τόσο πολύ επικαλείται η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, να μιλώ. 


 Θέλω, με όλο το σεβασμό προς το θεσμικό σας ρόλο και την εξαρτημένη κατά κάποιον τρόπο σχέση εργασίας μας, να σας ρωτήσω κάτι: Τα γεγονότα στα Μυριοκέφαλα Ρεθύμνου το Πάσχα του 2014 τα θυμάστε;


Διάβασα, κύριε Πολάκη, μια μακροσκελή και αναλυτική σας ανάρτηση στο Διαδίκτυο όπου υποστηρίζετε την πρακτική να ρίχνουμε και καμιά μπαλωθιά σε γάμους και γλέντια, είναι η παράδοσή μας. 


Λέτε ακόμη ότι δύο γενιές, εσείς κι οι γονείς σας, καταφέρατε να μορφωθείτε. Σε ένα περιβάλλον ορεινού χωριού, σε δύσκολες συνθήκες, φτώχεια, ανέχεια. Και μπράβο σας. Δυστυχώς όμως το να τελειώσει κανείς ένα Πανεπιστήμιο δεν τον κάνει αυτόματα και μορφωμένο.


Θεωρητικά, η μόρφωση έπρεπε να σας φέρει πιο κοντά σε αυτό που λέμε «πολιτισμική εξέλιξη», να σας απαγκιστρώσει από εμμονές και κακές πρακτικές. Να πείτε όχι στις άσκοπες μπαλωθιές.  


Μόλις τρία χρόνια πέρασαν από τότε που σε πασχαλινό γλέντι στα Μυριοκέφαλα Ρεθύμνου, ανάμεσα σε συγγενείς και φίλους, σκοτώθηκε ένα νέο παιδί κατά λάθος. 


Δίπλα είναι τα Μυριοκέφαλα... Μέχρι τα Σφακιά έφτασε, κύριε Πολάκη, ο ήχος από τη μοιραία σφαίρα που λάβωσε θανάσιμα τον Γυπαράκη. Τα αυτιά των μορφωμένων πρέπει να 'ναι πιο ευαίσθητα σε τέτοιους ήχους, κύριε Υπουργέ...  


Από τις παραδόσεις κρατάμε ό,τι μας εξελίσσει σαν κοινωνία και ρίχνουμε στο πηγάδι της λήθης ό,τι μας καθηλώνει.  


Το ότι...

 χρησιμοποιούν ευρέως όπλα οι κακοποιοί κι οι παραβατικοί της Κρήτης, όπως επικαλείστε, δεν σας απαλλάσσει από την ευθύνη εσείς, οι κατά δική σας δήλωση «μορφωμένοι» των Σφακίων, να τα απαρνηθείτε.


Με λύπη (γιατί δεν ταιριάζει εδώ το «με εκτίμηση»),


Δρ. Άννα Ελευθεριάδου-Γκίκα
Ιατρός Ε.Σ.Υ Νοσοκομείου Ρεθύμνου

Δεν υπάρχουν σχόλια: