"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΕΛΛΗΝΟΦΩΝΟ ΣΥΡΙΖΟΠΛΗΚΤΟ ΚΩΛΟΧΑΝΕΙΟ: Η μόνη στραβή που έγινε είναι ότι βγήκατε κυβέρνηση κύριε Μπαλάφα

 Aπό τον aNameToCome 


Στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη συγκεντρώθηκαν κάτοικοι του Μενιδίου για να διαδηλώσουν και να διαμαρτυρηθούν για την κατάσταση που επικρατεί στην περιοχή τους και το θάνατο το μικρού μαθητή στην σχολική γιορτή την περασμένη εβδομάδα. Στην ευρύτερη περιοχή το πράγματα έχουν οξυνθεί επικίνδυνα με τους ντόπιους να φοβούνται να κυκλοφορήσουν αλλά και να εκδηλώνουν την οργή τους για την ασυδοσία που επικρατεί στους καταυλισμούς των Ρομά. 


Ο ικανότατος Υπουργός κύριος Τόσκας αρνείται να παραιτηθεί αφού μόλις έχει αρχίσει να απομνημονεύει το password του υπολογιστή του και είναι κρίμα να πάει χαμένη τόση προσπάθεια


Με αφοπλιστική ειλικρίνεια παραδέχτηκε πάντως ότι ολόκληρη η Ανατολική Αττική είναι ένα άβατο, το τρίτο που έχουμε στη χώρα μετά το Άγιο Όρος και τα Εξάρχεια. Σε αυτές τις περιοχές δεν μπορεί να πάει όποιος θέλει αφού τις λυμαίνονται οι παπάδες, οι μπαχαλάκηδες και οι Αθίγγανοι και γενικώς βασιλεύει το δίκαιο του ισχυρότερου. Είναι κοινό μυστικό ότι σε δύο από τις τρεις αυτές περιοχές γίνεται η συντριπτική πλειοψηφία της διακίνησης της πρέζας, ασχολίας ιδιαιτέρως επικερδούς όταν δεν έχεις την αστυνομία να σε παρενοχλεί ή να σε ανταγωνίζεται. 


Όλοι γνωρίζουν ότι αρκετοί Ρομά οπλοφορούν και όταν έρχονται στο τσακίρ κέφι, ρίχνουν και μερικές ριπές στον αέρα για να ψαρώνουν οι μπαλαμοί και να εκδηλώνουν τον ενθουσιασμό τους οι ίδιοι. 


Όχι βέβαια ότι οι πυροβολισμοί και η οπλοκατοχή είναι αποκλειστικό προνόμιο των Ρομά, όπως φρόντισε να μας θυμίσει ο άλλος κορυφαίος Υπουργός της κυβέρνησης, Παύλος Πολάκης ο οποίος έχει άλλωστε φωτογραφηθεί να πυροβολεί στον αέρα τιμώντας το λεβέντικο Κρητικό έθιμο


Παλιά θα μου πεις η φωτογραφία αλλά έλα που σήμερα ο κύριος Πολάκης ενώ η Αττική είναι στο πόδι από τον τραγικό θάνατο του παιδιού, βγήκε και υπερασπίστηκε του «εθίμου» και όχι μόνο αυτό, αλλά μας είπε ότι είναι και επιβεβλημένο σε γάμους, βαφτίσεις, ιστορικές εκδηλώσεις ή όταν η μάνα σου έχει φτιάξει το αγαπημένο σου φαγητό. Μάλιστα για να αιτιολογήσει την πρακτική αυτή μας είπε ότι το σόι του είναι όλοι πτυχιούχοι πανεπιστημίου πράγμα που προφανώς δικαιολογεί τις μπαλωθιές.


 Αν θέλουμε να λέμε τα πράγματα με το όνομα τους, η μόνη διαφορά μεταξύ του υπουργού και του δράστη της δολοφονίας του μαθητή, είναι ότι η σφαίρα του Παύλου έτυχε να μην πέσει στο κεφάλι κανενός. Ίσως αυτό να εξηγεί και την ποινή που επιβλήθηκε στο δράστη, δηλαδή 40 μήνες με αναστολή, διότι τόσο κοστίζει όπως φαίνεται η ζωή του εντεκάχρονου παιδιού.  


Η πιο ωραία δήλωση ήταν πάντως ενός τρίτου Υπουργού της ομολογουμένως ιδιαιτέρως ευφυούς κυβερνήσεως μας, του Γιάννη Μπαλάφα ο οποίος ούτε λίγο, ούτε πολύ μας είπε ότι ο θάνατος του παιδιού ήταν «μια στραβή». Ναι, έτσι επί λέξει είπε ο υπουργός Μετανάστευσης στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, όταν ρωτήθηκε.  


Δεν είναι η επικοινωνιακή ηλιθιότητα του ανδρός που συγκλονίζει. 


Ούτε η ξετσίπωτη κομματική υποστήριξη σε έναν υπουργό που παραδέχεται ότι ο νομός της πρωτεύουσας είναι σε ένα μεγάλο του κομμάτι άβατο.  


Είναι...
 η προκλητική ασέβεια, η καφρίλα να χαρακτηρίζεις ένα παιδάκι που έχασε τη ζωή του από μια αδέσποτη σφαίρα, «μία στραβή»


Και η μόνη στραβή που βλέπω εγώ, είναι που τύποι σαν αυτόν τον απίστευτο, κυβερνούν τη δόλια τούτη χώρα...


Δεν υπάρχουν σχόλια: