"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΣΥΡΙΖΟΤΣΑΡΛΑΤΑΝΑΔΙΚΟ: Επιτέλους, ποιος χειρίζεται το twitter του Τσίπρα;



Είναι απολύτως βέβαιο ότι ο Πρωθυπουργός δεν βλέπει τα tweets που στέλνουν οι συνεργάτες του. Διότι γράφονται πράγματα που τα διαβάζεις και λες, δεν μπορεί, αυτά προέρχονται είτε από κάποιον αδαή, είτε από κάποιο τρολ. Όμως, ακριβώς για τον ίδιο λόγο, πολύ συχνά υποθέτεις ότι κάποια από αυτά δεν θα μπορούσαν να έχουν γραφτεί από άλλον, πλην του Αλέξη Τσίπρα.


Ιδού ένα από αυτά:





Αυτό το ωραίο tweet εμφανίστηκε χθες, την ώρα που ο κ. Τσίπρας είχε συνάντηση με την Ενωση Ελληνικών Τραπεζών.  


Πόση σχέση διατηρεί με την αλήθεια; 


Μακρινή. Πολύ μακρινή, σε βαθμό που δύσκολα ανιχνεύεται. Διότι η κρίση δεν ξεκίνησε από την έλλειψη ρευστότητας των τραπεζών. Ξεκίνησε από την αδυναμία του κράτους να δανειστεί ώστε να χρηματοδοτήσει το χρέος και τα ελλείμματά του. Ακολούθως, βέβαια, οδηγηθήκαμε στις συνθήκες που κατέστησαν απαραίτητη την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και, εκ των πραγμάτων, στον περιορισμό της ρευστότητας.


Είναι ένα επιτηδευμένο ψέμα; 


Κανένας δεν ξέρει. Μεταξύ μας, δεν υπάρχει και λόγος για να ειπωθεί κάτι τέτοιο. Ποιο το όφελος;  


Ο Πρωθυπουργός μπορούσε κάλλιστα να αναφερθεί στην επίσημη εκδοχή του κόμματος για την κρίση. «Μας οδήγησαν εκεί οι πολιτικές του παρελθόντος» -τελεία και παύλα.  


Εχω την αίσθηση ότι πίσω από αυτό το tweet δεν υπάρχουν δόλιες προθέσεις, αλλά άγνοια ή, ακόμα χειρότερα, ημιμάθεια. Αλλωστε έχουν εμφανιστεί και άλλες αστοχίες κατά το παρελθόν.  Οπως, ας πούμε, το tweet, που έλεγε ότι o Πρωθυπουργός αναχωρεί από τη Γαλλία για να πάει στο… Στρασβούργο (γκάφα α λα Μυτιλήνη και Λέσβος).  Και επειδή φαίνεται –και είναι- αδύνατο ο Πρωθυπουργός να βρίσκεται τόσο μακριά από την πραγματικότητα, μάλλον στο Μαξίμου πρέπει να δουν ξανά τα προσόντα των συνεργατών τους


Κρίμα, γιατί...
 αν μη τι άλλο, για το twitter έχουν κόσμο και κοσμάκη. 


Εν ανάγκη, ας προσλάβουν άλλους αφού η αντικατάσταση δεν είναι πολιτικά και συντροφικά αποδεκτή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: