"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΣΥΡΙΖΟΞΕΦΤΙΛΑΡΑΔΙΚΟ: Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και Twitter κηρύσσουν «ταξικό πόλεμο» για την τραγωδία της ασφάλτου στην Αθηνών-Λαμίας (video, εικόνες)

Από την ATHENSVOICE


Έντονες αντιδράσεις έχουν προκαλέσει οι αβασάνιστες δηλώσεις δύο βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για το τραγικό δυστύχημα στην εθνική οδό Αθηνών-Λαμίας καθώς δίνουν ταξικό πρόσημο στη σύγκρουση των δύο οχημάτων που στοίχισε τη ζωή τεσσάρων ανθρώπων. Οι βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος, Νίκος Μανιός και Μερόπη Τζούφη, χαρακτήρισαν το δυστύχημα «ταξικό».

 
«Εμπεριέχει το ταξικό στοιχείο. Τί να πω, επειδή ήταν παιδί πλουσίου είχε καλό αυτοκίνητο ή επειδή ήταν παιδί πλουσίου, δεν είχε μάθει να σέβεται τη ζωή των άλλων;», είπε ο Νίκος Μανιός στον ΑΝΤ1. «Το ό,τι υπάρχουν γρήγορα αυτοκίνητα είναι ένας ταξικός παραλογισμός, διότι απευθύνεται σ' έναν πολύ πλούσιο, εγώ δεν μπορώ να αγοράσω τέτοιο αυτοκίνητο. Ο άλλος το παίρνει εύκολα. Αυτή η ευκολία δημιουργεί μια κατάσταση στον ίδιο ότι "δεν βαριέσαι, όλα είναι δικά μου"».

 
Παρόμοια ήταν και η δήλωση της κ. Τζούφη: «Η πρώτη ανάγνωση είναι αυτή: ότι είναι ένα πολύ πλούσιο παιδί με πολύ ακριβό αυτοκίνητο, να μη βλέπει όριο στο δρόμο και να θεωρεί ότι όλα αυτά του ανήκουν. Αυτό του έδωσε τη δυνατότητα να έχει αυτή την έπαρση και να συμπεριφέρεται μ' αυτό τον τρόπο. Να μην είναι οριοθετημένος. Έτσι έγινε πρόξενος αυτού του ατυχήματος».
 

«Βγήκαν πάλι όλοι οι αριστεροί με μίσος για τον πλούσιο κακομαθημένο, να χύσουν πάλι το βρόμικό τους φθόνο σαν δηλητήριο. Την Κυριακή το απόγευμα κάποιοι γονείς δέχθηκαν αυτό το τηλεφώνημα που όλοι οι γονείς τρέμουμε και έμαθαν ότι έχασαν το παιδί τους. Μπροστά στον ανθρώπινο πόνο, όλοι γινόμαστε ένα, πλούσιοι και φτωχοί», δήλωσε μέσω Twitter ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Άδωνις Γεωργιάδης δίνοντας στην τραγωδία «πολιτική και αντιπολιτευτική» διάσταση.


Εμπόλεμο είναι το κλίμα και στο Twitter όπου ξεδιπλώνεται η παντελής έλλειψη παιδείας , η συγκρουσιακή διάθεση μόνο και μόνο για τον καβγά και τη διαφωνία και η επιφανειακή ανάγνωση και προσέγγιση για ό,τι συμβαίνει στην ελληνική πραγματικότητα της καθημερινότητας:Δεν υπάρχουν σχόλια: