"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΣΥΡΙΖΑΝΕΛέητο ΤΣΑΡΛΑΤΑΝΑΔΙΚΟ: Κρουασάν το «Survivor»; Τσουρέκι ο Καμμένος!



To τελευταίο έπαθλο φαγητού στο Survivor ήταν ένα τεράστιο κρουασάν με γέμιση πραλίνα. Και το κέρδισαν άξια οι Μαχητές, με μία εμφατική νίκη στο στίβο μάχης εις βάρος των Διάσημων.


Η φωτογραφία που βλέπετε επάνω είναι από την άσκηση της Εθνοφρουράς που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη στη Θάσο, παρουσία του υπουργού Εθνικής Αμυνας και της ηγεσίας του στρατεύματος. Και, πράγματι, καθώς όλη η χώρα εμφορείται από το πνεύμα του Survivor, είναι εμφανές ότι ο αρμόδιος για την περιποίηση των επισήμων σιτιστής, αποφάσισε να μεγεθύνει τη σημειολογία του επάθλου.
Οι Μαχητές απολαμβάνουν το κρουασάν τους
Οι Μαχητές απολαμβάνουν το κρουασάν τους

Όπως μπορείτε να δείτε, στο τραπέζι του υπουργού Εθνικής Αμυνας και της στρατιωτικής ηγεσίας έχουν τοποθετηθεί κουλουράκια, πλαστικές φιάλες νερού, χυμός πορτοκαλιού μάρκας «Argos» και ένα τσουρέκι. Ναι, ένα τσουρέκι, αγνώστου προελεύσεως. Μπορεί να είναι τυποποιημένο, μπορεί να έφτασε και από τον φούρνο του Τερκενλή. Σημασία έχει πως πρόκειται για τσουρέκι, δηλαδή κάτι παραπλήσιο, αλλά σαφώς μεγαλύτερο από το κρουασάν που κέρδισαν οι Μαχητές


Ο προσεκτικός τηλεθεατής σίγουρα θα κάνει τον συνειρμό.
Ο υπουργός δεν έχει μάτια για το τσουρέκι
Ο υπουργός δεν έχει μάτια για το τσουρέκι

Ωστόσο ο υπουργός Εθνικής Αμυνας δεν έχει μάτια πέρα από τον στίβο μάχης. Στην πραγματικότητα δεν έχει ούτε δάχτυλα, καθώς τα χέρια του προστατεύονται από μαύρα δερμάτινα γάντια. Στα απαραίτητα συνοδευτικά αξεσουάρ είναι, όπως βλέπουμε, τα γυαλιά ηλίου και το στρατιωτικό τζόκεϊ, το οποίο επιτρέπει στον υπουργό να ανταποδίδει τους χαιρετισμούς των ένστολων. Το παντελόνι, όπως και τα μποτάκια, ακολουθούν τη στρατιωτική γραμμή, πλην όμως υποδηλώνουν την πολιτική ιδιότητα του ανδρός. Ασφαλώς, υπεράνω όλων, είναι το τζάκετ παραλλαγής με το όνομα του υπουργού, το εθνόσημο και τον Αγιο Γεώργιο εν ώρα δράσης.


Όμως το μήνυμα έρχεται από το τσουρέκι. 


Είναι...
 το τσουρέκι που μεταφέρει τον συμβολισμό της εθνικής, της πατριωτικής εκδοχής του Survivor. 


Είναι το τσουρέκι που επιτρέπει πλέον και στα λοιπά τηλεοπτικά δίκτυα να ανταγωνιστούν ευθέως τον ΣΚΑΙ. 


Αλλωστε τελευταία ο Πάνος Καμμένος και ο στρατός παίζουν στα κανάλια όσο το Survivor στον ΣΚΑΙ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: