"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΣΥΡΙΖΟΞΕΦΤΙΛΑΡΑΔΙΚΟ: Oι Αγορές αναζητούν απεγνωσμένα το βιογραφικό του ασυναγώνιστου μανατζαρέου, Σωτήρη Νίκα! - Οι ανά τον κόσμο κυνηγοί ταλέντων θεωρούν ότι πρόκειται για ακατέργαστο διαμάντι

Aπίστευτο δελτίο τύπου από την Δημιουργία Ξανά!


Εψαξαν οι μπαγάσηδες να βρουν το βιογραφικό του Σωτήρη Νίκα του Δέσφα αλλά το μόνο που βρήκαν είναι ότι πρόσκειται στον Σύριζα! 


Πρόκειται για το πλουσιόπαιδο που αξιολόγησε τον εαυτό του και του έδωσε 258.000 ευρώ bonus! 


Αποτέλεσμα ημίγυμνες καλλονές να συνωστίζονται έξω από τα γραφεία του ΔΕΣΦΑ με τον διακαή πόθο να γνωρίσουν τον Σωτήρη Νίκα, τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο, ο οποίος είναι πλέον πιο περιζήττητος για τα “κουνελάκια” και από τον Χιου Χέφνερ!
 
 
Δείτε τώρα το δελτίο τύπου της Δημιουργίας Ξανά:


Όσο κι αν ψάξαμε, δεν μπορέσαμε να βρούμε βιογραφικό του προέδρου της ΔΕΣΦΑ, κ. Σωτήρη Νίκα που είπε να κάνει ένα δωράκι στον εαυτό του. Ούτε πού δούλεψε, ούτε πόσο δούλεψε στη ζωή του. Ούτε καν πόσων ετών είναι. Το μόνο που αναφέρεται ως ιδιότητα είναι ότι “πρόσκειται στον ΣΥΡΙΖΑ”.


Φαίνεται ότι αυτό αρκεί στην αριστερά του ηθικού πλεονεκτήματος για να του δώσει ένα εφ’ άπαξ που κάποιοι στον ιδωτικό τομέα θα πρέπει να δουλεύουν πολλές ζωές για να το πάρουν ως μισθό.  


Ο επίσημος ΣΥΡΙΖΑ λοιπόν θεωρεί ότι παρεξηγήθηκε από τα ΜΕDIA η ανοιχτοχεριά του κ. Νίκα με αποδέκτη τον ίδιο.


Αλλά θεωρεί ως λογικό και δίκαιο (και ηθικό, υποθέτουμε) το ποσό των 203.847 ευρώ, το οποίο έτσι κι αλλιώς θα το έπαιρνε όπως μας ενημέρωσε ένας ακόμα υπεράνω χρημάτων (και οικημάτων) της κυβέρνησης, ο κ. Σταθάκης


Γιατί είναι δίκαιο; 
Το έχει πληρώσει σε κρατήσεις ο κ. Νίκας αυτό το ποσό;


Αν υποθέσουμε ότι έχει εργαστεί 30 χρόνια ανελλιπώς, πράγμα πολύ απίθανο για κάποιον που πρόσκειται στον ΣΥΡΙΖΑ, θα έπρεπε κατά μέσον όρο να πληρώνει στο ταμείο του ΜΟΝΟ για το εφ’ άπαξ του, 566 ευρώ τον μήνα. Κι επειδή από τα 30 χρόνια εργασίας, τα μισά ήταν επί δραχμής, το αντίστοιχο ποσό είναι 192.946 δραχμές κατά μέσον όρο τον μήνα, ΜΟΝΟ για κρατήσεις, ΜΟΝΟ για το εφ’ άπαξ, χωρίς να υπολογίσουμε τι θα έπρεπε να πληρώνει σε ασφαλιστικές εισφορές.


Τι μισθό έπαιρνε το 1987; 


Θα μπορούσε ο κ. Σταθάκης ή ο ιστοριοδίφης περί τα ασφαλιστικά κ. Τζανακόπουλος να μας ενημερώσουν για τις εισφορές του κ. Σωτήρη Νίκα στο σύνολο του εργασιακού του βίου; 


Ενδεχομένως να τον αδικούμε τον άνθρωπο και να ήταν από τα υψηλότερα αμειβόμενα στελέχη του ανάλγητου καπιταλιστικού ιδιωτικού τομέα με μηνιαίες αμοιβές εκατομμυρίων.


Φαίνεται πάντως ότι...
 πράγματι, κάποιοι άνθρωποι είναι πάνω από τους αριθμούς.


  Βέβαια, για να μπορεί να παίρνει “δίκαιο” εφ’ άπαξ 203.847 ευρώ το προσκείμενο στον ΣΥΡΙΖΑ γκόλντεν-μπόι, κάποιοι άλλοι άνθρωποι είναι κάτω από τους αριθμούς.


Τόσο κάτω, και με τόσο βάρος αριθμών σε μορφή φόρων από πάνω τους, που τους προκαλεί θανατηφόρα οικονομική ασφυξία. Μάλλον δεν έχουν ανακαλύψει το “εν τούτω Νίκα” του συριζαϊκού χρυσοφόρου ηθικού πλεονεκτήματος.


Δεν υπάρχουν σχόλια: