"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΣΥΡΙΖΟΤΣΑΡΛΑΤΑΝΑΔΙΚΟ: Οχι μόνο δεν έβαλε γραβάτα, αλλά θα βγάλει και το σακάκι για να ακολουθήσει το... σώνρακο. - Το πολιτικό στριπτίζ του εθνικού μας τσαρλατάνου που παίζει στριπ πόκερ με τη χώρα του δεν έχει τελειωμό!



Ο Αλέξης Τσίπρας, για να τονίσει την υποτιθέμενη αντισυστημικότητά του, τις εποχές που δεσμευόταν πως θα καταργήσει τα Μνημόνια με ένα νόμο και ένα άρθρο, είχε υποσχεθεί πως αν και αριστερός θα βάλει γραβάτα μόλις πετύχει τη διαγραφή του χρέους.


Κατ’ αρχάς, πού υπάρχει γραμμένο ότι οι αριστεροί δεν φορούν γραβάτες κανείς δεν γνωρίζει. Ας πούμε ο Δραγασάκης, που φοράει πάντοτε γραβάτα, είναι δεξιός; 


Κάτι τέτοια στερεότυπα που έρχονται από το μακρινό παρελθόν δείχνουν το πόσο κολλημένος ιδεοληπτικά είναι ο πρωθυπουργός.


Ο ΑΛΕΞΗΣ Τσίπρας συμπλήρωσε 26 μήνες στο Μαξίμου και γραβάτα δεν έβαλε. Η διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του επαχθούς και επονείδιστου χρέους, που λέει και η Ζωή, έχει μεταλλαχθεί πλέον σε μια συμφωνία που όταν επιτευχθεί το 2019 θα θυμίζει τη ρύθμιση που έχω κάνει στο στεγαστικό μου δάνειο. Επιμήκυνση δόσεων νυν και αεί… Το πιθανότερο είναι πως δεν θα δούμε ποτέ τον πρωθυπουργό να φοράει γραβάτα. Αυτό είναι, βέβαια, και το μικρότερο πρόβλημα. Το σημαντικό πρόβλημα είναι πως εδώ και δύο χρόνια ο λαιμοδέτης σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις σφίγγει ολοένα και περισσότερο από τους τραγικούς χειρισμούς της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛ.


ΠΛΗΣΙΑΖΕΙ, όμως, η ώρα που ο Αλέξης Τσίπρας θα πρέπει να βγάλει και το σακάκι του. Οχι, δεν είναι τρολάρισμα. Ηταν τον Δεκέμβριο του 2015 όταν απαντώντας στο ερώτημα αν θα υπάρξουν νέες μειώσεις στις συντάξεις είπε με το εξυπνακίστικο και ειρωνικό στιλ που πάντοτε τον διακρίνει: «Πώς θέλετε να σας δεσμευτώ, να βγάλω το σακάκι μου και να σας το δώσω; Εννοείται πως δεσμεύομαι ότι δεν θα γίνουν μειώσεις!».


Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ έχει ήδη παραδεχθεί πως -πιθανότατα το 2019- θα καταργηθεί η προσωπική διαφορά των παλαιών συνταξιούχων, ουσιαστικά θα υπάρξει κούρεμα από 10% έως 30% στις αποδοχές άνω των 800 ευρώ. Υποθέτω ότι, όπως ο πρωθυπουργός δεν φοράει γραβάτα επειδή δεν πέτυχε διαγραφή χρέους, έτσι και το καλοκαιράκι, που θα ψηφίζονται τα μέτρα στη Βουλή, θα ανέβει στο βήμα, θα βγάλει το σακάκι και θα το παραδώσει στη γραμματεία, για να καταχωριστεί στα πρακτικά που λένε και οι βουλευτές.


ΒΕΒΑΙΑ, για να φτάσουμε στην ψήφιση των πρόσθετων και επώδυνων μέτρων του νέου λογαριασμού που φέρνει η κυβέρνηση στους πολίτες, θα πρέπει πρώτα να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση. 


Γιατί υπάρχει ο φόβος μήπως οι παλινωδίες και οι μικροπολιτικές σκοπιμότητες  οδηγήσουν τη χώρα σε ένα νέο… 2015


Και τότε βλέπω τον Αλέξη Τσίπρα να διαπραγματεύεται στις Βρυξέλλες φορώντας...
 βερμούδα


Ηδη χθες ο Ντάισελμπλουμ αποκάλυψε το τελευταίο τεράστιο ψέμα της κυβέρνησης: τα «αντίμετρα» θα εφαρμοστούν μόνο αν επιτευχθεί πλεόνασμα μεγαλύτερο του 3,5%. 


Το πολιτικό στριπτίζ του πρωθυπουργού δεν έχει τελειωμό. Αυτά παθαίνει, όμως, όποιος παίζει στριπ πόκερ με τη χώρα του. Και το είπαμε, το πρόβλημα δεν είναι αν πλέον ο πρωθυπουργός είναι… γυμνός, αλλά η γύμνια της πραγματικής οικονομίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: