"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΣΥΡΙΖΟΤΣΑΡΛΑΤΑΝΑΔΙΚΟ: O Αλέξης Τσίπρας άλλαξε το Feng Shui του γραφείου του για απαντήσει στην ΕΛΣΤΑΤΣε πλήρη ανασχεδιασμό του γραφείου του στο Μέγαρο Μαξίμου με βάση της αρχές της φιλοσοφίας του Feng Shui προχώρησε ο Αλέξης Τσίπρας προκειμένου να αντιστρέψει την πεζότητα των στοιχείων της ΕΛΣΤΑΤ που εκπροσωπεί τους «ακραίουσκύκλουστωνδανειστών» (προφέρεται πλέον ως μια λέξη) και επιχειρεί να ανακόψει την πορεία της χώρας προς την ανάπτυξη.


Σύμφωνα με non paper του Μεγάρου Μαξίμου, ο Αλέξης Τσίπρας άκουσε τις συμβουλές των ειδικών μετακλητών συμβούλων που έχουν ειδικευθεί στην αρχαία κινέζικη φιλοσοφία και αντικατέστησε επάνω στο γραφείο του τον υπολογιστή με τον περίφημο βάτραχο του Πλούτου και της Αφθονίας.


Μάλιστα, συνεχίζει το non paper του Μαξίμου, βάτραχος με τα τρία πόδια ή «ChanChu» είναι ένα από τα δημοφιλέστερα στοιχεία του Feng Shui  και βοηθάει στην προσέλκυση καλής τύχης και πλούτου. Γι’ αυτό και πρέπει να έχει στραμμένη την πλάτη του προς την πόρτα, ώστε να φτύνει τα νομίσματα προς τα μέσα, δηλαδή προς τον προϋπολογισμό.


Εκτός όμως από την αλλαγή επάνω στο γραφείο του, ο Πρωθυπουργός αντικατέστησε και τον πίνακα πίσω από την καρέκλα του. Η αφηρημένος πίνακας με το έντονο κόκκινο χρώμα, έδωσε τη θέση του σε ένα πιστό αντίγραφο της «Ανάπτυξης» του Μποτιτσέλι.


Στον περίφημο αυτό πίνακα ο καλλιτέχνης δείχνει την Ανάπτυξη ως γυναίκα που κρατάει ένα σπαθί (σαφής υπαινιγμός για τους εξοπλισμούς που προτείνει ο Πάνος Καμμένος) και προελαύνει ενώ πίσω της ο συνοδός της κρατάει το κεφάλι του υπεύθυνου της ΕΛΣΤΑΤ.(Σημείωση: Το κείμενο αυτό και η φωτογραφία που το συνοδεύει, αποτελούν προϊόν επινόησης με στόχο τη σάτιρα και σε καμία περίπτωση δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Καταναλώστε τα υπεύθυνα)

Δεν υπάρχουν σχόλια: