"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΣΥΡΙΖΟΤΣΑΡΛΑΤΑΝΑΔΙΚΟ: Eχουν βαρβάτο "πάγκο" από ειδικούς οι τσαρλατάνοι



Εχω καιρό την φοβερή και τρομερή πληροφορία ότι ο Γιώργος Κιμούλης συνέβαλε στον διορισμό της Λυδίας Κονιόρδου ως υπουργού Πολιτισμού. 


• Ο ίδιος ο Κιμούλης, αν και συριζαίος από πέλματος έως εγκεφάλου, δεν δέχτηκε αυτή την υπουργική θέση,  καθότι κονιόρδο ουδέποτε υπήρξε  -να πάει να μπλεχτεί.  Αντιθέτως καταδέχτηκε την ευάερη προεδρία του Πολιτιστικού Κέντρου Σταύρος Νιάρχος στο Φάληρο.  Αλλοι γαρ θα δουλεύουν εκεί κι εκείνος θα υψηλοπροεδρεύει  -υψηλαμειβόμενος, φυσικά.  Ο Σύριζα που διόρισε πρόεδρο τον Ανεμομυλόπουλο στο Μετρό • και τον Τσακνή στην ΕΡΤ  (άσε το «λαϊκό παιδί» Καρανίκα στον «στρατηγικό σχεδιασμό» του Μαξίμου)• διορίζει τώρα και άλλον ει-δικό του στην προεδρία του Κέντρου Νιάρχος.


• Εχει «πάγκο» από ειδικούς ο Σύριζα. 


Και τι απάντησε η κυβέρνηση στην κριτική που της άσκησε η τομεάρχης πολιτισμού της Ν.Δ. ότι διόρισε ημετέρους και αρεστούς στο Δ.Σ. του Κέντρου Νιάρχος αντί να βάλει «ανθρώπους με εξειδικευμένες γνώσεις και εύρος δυνατοτήτων» εκεί; 


• «Την επόμενη φορά που η κ. Κεφαλογιάννη θελήσει να ασκήσει κριτική στις επιλογές της σημερινής κυβέρνησης»  καλό θα είναι να θυμηθεί πρώτα τις πάμπολλες περιπτώσεις κακοδιαχείρισης, τα δυσβάσταχτα χρέη και τα ποικίλα προβλήματα που δημιούργησαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις», απάντησε το Μαξίμου.  Ο,τι απαντά μονίμως δηλαδή: • «Και εσείς βασανίζατε τους νέγρους». 


Οταν μας υποχρέωσαν, πριν από έξι χρόνια, να μαζεύουμε αποδείξεις για να έχουμε έκπτωση φόρου,  έφτιαξαν και μια «Κάρτα Αποδείξεων»  ώστε μόλις πλήρωνες κάτι, να καταχωρίζεται αυτόματα η απόδειξη στο taxis  και να μην έχεις να σουμάρεις κάθε χρόνο ένα βουνό χαρτάκια. 


• Αποδείχτηκε με τον καιρό ότι ελάχιστοι έκαναν χρήση αυτής της ανέξοδης και χρήσιμης «κάρτας»  -και δεν θα αποπειραθώ να εξηγήσω το γιατί,  διότι θα εθίγοντο διάφορες φορολογικές συνειδήσεις των Ελλήνων,  τόσο καταναλωτών όσο και μαγαζατόρων,  από τους οποίους ένας στους δέκα χιλιάδες δεν σε στραβοκοιτούσε φτύνοντας «τ’ είν’ τούτο»  όταν τους παρουσίαζες αυτή την κάρτα.  Γνωρίζω άριστα τι λέω, διότι ανήκω στα ψώνια που επέμεναν όλ’ αυτά τα χρόνια να κάνουν χρήση της κάρτας αποδείξεων  -σπαρταριστό μυθιστόρημα γράφω άμα κάτσω.



Τώρα λοιπόν που επιτέλους αποφασίστηκε να σουμάρονται οι αποδείξεις απευθείας από τη χρήση των άλλων, πιστωτικών ή χρεωστικών, καρτών,  φυσικό είναι να καθίσταται περιττή η χρήση της «κάρτας αποδείξεων». 


• «Φυσικό», αλλά κουβέντα δεν ακούστηκε για το θέμα.


• Μωρέ δεν ρωτάς καλύτερα το taxis, σκέφτηκα, να ξέρεις τι σου γίνεται. 


• Η απάντηση  -διότι το taxis απαντά-,  ήταν ότι «δεν είναι δική μας δουλειά αυτό, ρωτήστε το Υπουργείο Οικονομικών, τηλ. 210-3375000»


Το σηκώσανε αυτό το τηλέφωνο του Δημοσίου  -θαύμα!, θαύμα!-  αλλά μου είπαν «πληροφορίες για τις κάρτες θα πάρετε στα τηλέφωνα 210-3375314 έως 318» Τα οποία όμως ουδέποτε απάντησαν -και τα πέντε- στις περίπου 30 φορές που τα κάλεσα μέσα στον Φεβρουάριο. 


• Μια φορά πήρα για πλάκα πίσω στο «κέντρο» και τους είπα «οι αριθμοί που μου δώσατε ουδέποτε απαντούν». 


• Η απάντηση ήταν...

 «εγώ αυτή την εντολή έχω»  και επειδή επέμεινα έλαβα την  προφανώς εκτός εντολής  απάντηση «πνίγονται στη δουλειά, κύριε, με τα τηλέφωνα θα ασχολούνται;». 


• «Τότε τι τα δίνετε;», εγώ, «γιατί αυτή την εντολή έχω» με τάπωσε το «κέντρο» του υπουργείου Οικονομικών  -και έτσι κυκλικά έκλεισε η μικρή αυτή σκηνή από το δημοφιλές εν Ελλάδι έργο του Ιονέσκο «Ο Ρινόκερως του Δημοσίου και η Φαλακρή Κάρτα Αποδείξεων».

Δεν υπάρχουν σχόλια: