"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΣΥΡΙΖΟΞΕΦΤΙΛΑΡΑΔΙΚΟ: Ντροπή, Νίκο Βούτση…

 

Η «ανάλγητη» και «αντιλαϊκή» κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου είχε ψηφίσει μια  διάταξη νόμου, με την οποία τα πολιτικά πρόσωπα (και ορισμένα άλλα-δείτε εδώ ποια) πλήρωναν αυξημένη εισφορά αλληλεγγύης. Δικαιολογημένα -και γι’ αυτό ουδείς διαμαρτυρήθηκε τότε- αφού τα πρόσωπα αυτά έχουν υψηλά εισοδήματα, τα οποία, βεβαίως, είναι από το κράτος, δηλαδή από τους φορολογουμένους.


Ηρθε, όμως, η «ευαίσθητη» και «φιλολαϊκή» κυβέρνηση Τσίπρα – Καμμένου και κατάργησε αυτήν τη διάταξη, χαρίζοντας ένα με δυο χιλιάρικα σε καθέναν από αυτούς. Το προκλητικό είναι ότι το σκανδαλώδες αυτό ρουσφέτι ψηφίστηκε στον ίδιο νόμο, ο οποίος καταργούσε το ΕΚΑΣ, δηλαδή ένα γλίσχρο επίδομα που έπαιρναν οι χαμηλοσυνταξιούχοι!


Η ψήφιση αυτής της σκανδαλώδους διάταξης έγινε «στη ζούλα» από τους κυβερνητικούς βουλευτές. Βεβαίως και οι της  αντιπολίτευσης -όσοι το πήραν και αν το πήραν είδηση- δεν αντέδρασαν.


Εγινε η αποκάλυψη (εδώ). Και περίμενα να βγει κάποιος «αριστερός» ή έστω «κεντρώος» των ΑΝΕΛ και να ζητήσει να καταργηθεί η προκλητική διάταξη. 


Αντ’ αυτού άκουσα δύο πράγματα:Πρώτον, ο μοναδικός βουλευτής που αντέδρασε, έστω στα λόγια, ήταν ο «ακροδεξιός» και «ανάλγητος» Αδωνις Γεωργιάδης (ζητώ συγγνώμη προκαταβολικά αν υπάρχει και άλλος, που μου διέφυγε).


Δεύτερον, ο πρόεδρος της Βουλής βγήκε να δικαιολογήσει (!) την ψήφιση αυτής της διάταξης, χαρακτηρίζοντάς την «μη σκανδαλώδη»! (εδώ).


Θεέ και Κύριε, σηκώνω τα χέρια ψηλά (και με κλειστές τις παλάμες…). Οι έννοιες έχουν χάσει τη σημασία τους. Οπότε τι μένει; Κι αν φωνάξουμε «ντροπή, Νίκο Βούτση», τι θα βγει;


Ο Μαρκ Τουέιν, που αρέσει στον Τσακαλώτο (στον οποίο ο πρόεδρος της Βουλής έριξε την ευθύνη για τη σκανδαλώδη διάταξη), είχε γράψει: «Ο άνθρωπος είναι το μοναδικό ζώο που κοκκινίζει. Ή που θα έπρεπε να το κάνει».


Ποιοι να κοκκινίσουν εδώ; 


Η τσίπα είναι είδος εν πλήρει ανεπαρκεία…

Δεν υπάρχουν σχόλια: