"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΥΠΑΡΚΤΟΣ ΣΥΡΙΖΟΠΛΗΚΤΟΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ: Ενας λαός σε καφενόβια περιδίνηση !Η μεγάλη ανατριχίλα. Οταν το Ινστιτούτο της ΓΣΕΕ ανακοίνωσε το αποτέλεσμα πρόσφατης έρευνας, σύμφωνα με το οποίο το 52% των νοικοκυριών συντηρείται από τους συνταξιούχους!
 

Που σημαίνει ότι ένας στους δύο (και κάτι παραπάνω) τρέφεται και υπάρχει από τα ασφαλιστικά ταμεία και τα 17 δισ. που πληρώνει ετησίως ο δημόσιος κορβανάς!
 

Που σημαίνει ότι ηλικιωμένοι, μεσήλικες, νέοι, έφηβοι και παιδιά, μαζί με τις γυναίκες και τα κορίτσια τους, έχουν καταλήξει στα αζήτητα!


Που σημαίνει ότι ο μισός πληθυσμός της χώρας δεν παράγει, προσφέρει, δημιουργεί, συνεισφέρει απολύτως τίποτα!

 
Που σημαίνει ότι όλοι αυτοί οι συμπολίτες μας πάσχουν από χαμηλή αυτοεκτίμηση, εφιαλτική αβεβαιότητα και πρωτοφανή ακινησία!

 
Που σημαίνει ότι η αδράνεια που έχει αιχμαλωτίσει, υπνωτίσει και τυφλώσει τους μισούς κατοίκους της Ψωροκώσταινας είναι η μεγαλύτερη και ίσως η πιο αθεράπευτη αιτία της γενικότερης κοινωνικής, πολιτικής και ιδεολογικής αδράνειας με την οποία έχει συμφιλιωθεί και μ’ αυτήν, εδώ και επτά χρόνια, πορεύεται η χώρα!

 
Που σημαίνει ότι ο οικονομικός και παραγωγικός αντίκτυπος αυτής της αδράνειας, αυτής της τερατόμορφης παρακμιακής πραγματικότητας, έχει προκαλέσει μια πρωτοφανή άνθηση καφενείων, σουβλατζίδικων και πάσης φύσεως φαγάδικων!

 
Που σημαίνει ότι ένας στους δύο συμπολίτες μας, που εκ των συνθηκών της κρίσης έχει καταλήξει στο κεφαλοκλείδωμα της αδράνειας και της παραγωγικής, δημιουργικής ανυπαρξίας, είναι ταυτόχρονα ο καλύτερος πελάτης αυτής της άνοιξης των καφεσουβλαπιτσαριών!
 

Που σημαίνει ότι όχι μόνο ο μισός ανθρώπινος παράγοντας εξαερώνεται, εκμηδενίζεται, παροπλίζεται, εκτοπίζεται, εξαφανίζεται και ψυχολογικά καταστρέφεται. Αλλά και ότι αρκετά από τα 17 δισ. ετησίως που εκταμιεύονται για την πληρωμή των συντάξεων τελικά καταλήγουν στην εύκολη κατανάλωση, στον πιο αντιπαραγωγικό τομέα κάθε οικονομίας!

 
Που σημαίνει ότι μεγάλο μέρος της αδράνειας και της χαμηλής αυτοεκτίμησης αυτών των ανθρώπινων ερειπίων εξαντλείται και ανατροφοδοτείται με τη συστηματική, διαρκή και μόνιμη παρουσία τους σε καφενεία, πιτσαρίες, ταβέρνες και σουβλατζίδικα!

 
Που σημαίνει ότι η σημειολογία αυτής της καφενόβιας περιδίνησης και σουβλατζίδικης ανατροφοδότησης αποκαλύπτει τον σκληρό πυρήνα ενός καρκίνου που κατατρώει τις σάρκες της κοινωνίας!

 
Που σημαίνει ότι αυτή η γενικευμένη ακινησία, αυτή η αναγκαστική αδράνεια και αυτή η χαμηλή έως μηδενική αυτοεκτίμηση μοιάζουν με τόνους ναρκωτικών ουσιών που καθημερινά καταπίνουν οι μισοί κάτοικοι αυτής της ρημαγμένης χώρας!

 
Με απλά λόγια:Kαφενείο, σουβλατζίδικο, πιτσαρία, τα συνώνυμα της ελληνικής ανάπτυξης. 


Παιδιά, εγγόνια των συνταξιούχων, τα συνώνυμα της αδράνειας και της ακινησίας.  


Επομένως, εντελώς αναμενόμενο να πιστεύουμε ότι μας ψεκάζουν κάποιοι άθλιοι συνωμότες. Εντελώς αναμενόμενο να εκλαμβάνουμε κάθε Σώρρα ως φιλόπατρι μεγιστάνα. Και επίσης εντελώς αναμενόμενο να ταυτίζουμε την Ευρώπη με τον χειρότερο εχθρό μας!

 
Σας βεβαιώ ότι κανένα, μα κανένα σατανικό ή νοσηρό μυαλό της Οικουμένης, ακόμα και του Χόλιγουντ, δεν θα είχε ποτέ του επινοήσει, σχεδιάσει και εφαρμόσει ένα τέτοιο σχέδιο μαζικής και ολοκληρωτικής γενοκτονίας. 


Η μισή Ελλάδα ενταφιασμένη στην ακινησία. Η άλλη μισή να σιγοβράζει στο καζάνι της ανασφάλειας, του τρόμου και της απελπισίας!


Κύριοι του πολιτικού προσωπικού, του χτεσινού αλλά και του σημερινού, στη θέση σας, με ίχνη ελάχιστης ντροπής και περιορισμένης αυτογνωσίας, θα είχα αυτοκτονήσει. Φυσικά εσείς οι αυτουργοί. Για να ολοκληρωθεί το θεάρεστο έργο σας, ένα πράγμα απομένει.  


Κάθε απόμαχος της εργασίας να εκτελείται με συνοπτικές και ανώδυνες διαδικασίες. Ξεμπερδέψτε μ' αυτούς, σκοτώστε τους για τη σωτηρία της πατρίδας!

Δεν υπάρχουν σχόλια: