"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΥΡΙΖΟΤΣΑΡΛΑΤΑΝΟΠΛΗΚΤΗ ΜΠΑΝΑΝΙΑ: Το πας το γράμμα; - Δεν θέλω να σας τρομάξω αλλά για τον κ. Τόσκα, η πυρίτιδα δεν είναι, λέει, και κανένα εκρηκτικό περιωπής, βρε αδελφέ

Της ΡΟΥΛΑΣ ΓΕΩΡΓΑΚΟΠΟΥΛΟΥ


Είμαι από εκείνο το είδος του ανθρώπου που φοβάται πολύ τα αεροπλάνα και ειλικρινά δεν θα μου άρεσε καθόλου να συνταξιδεύσω με ένα φακελάκι εκρηκτικά κρυμμένο στην κοιλιά του κήτους


Απ’ αυτής της απόψεως, μακαρίζω την τύχη του πρωθυπουργού και της συζύγου του, που έχουν το ελεύθερο να πηγαίνουν με το πρωθυπουργικό αεροσκάφος ακόμη και για πεϊνιρλί στη Δροσιά. Κι ας μας κοστίζει ένα σκασμό λεφτά, ενσωματωμένα στα δυσανάγνωστα αρχικά που συνοδεύουν τους εκρηκτικούς λογαριασμούς της ΔΕΗ: ΑΔΜΗΕ-ΔΕΔΔΗΕ, ΥΚΩ, ΕΤΜΕΑΡ, ΦΠΑ, ΕΡΤ, ΚΑΤΕ- ΣΕΛΕΤΕ, ΣΒΙΕ-ΚΟΡΕΛΚΟ και σχολές κομμωτικής Πέτρος Αμάραντος, η χρυσή χτένα. Έτσι, το πρωθυπουργικό ζεύγος έχει μεγάλες πιθανότητες να ξανασυναντήσει τα παιδάκια του ολόσωμο και όχι συναρμολογημένο κομμάτι-κομμάτι σαν τη Νίκη του Παιωνίου από το αρχαιολογικό μουσείο της Ολυμπίας.


Δεν θέλω να σας τρομάξω αλλά για τον κ. Τόσκα, η πυρίτιδα δεν είναι, λέει, και κανένα εκρηκτικό περιωπής, βρε αδελφέ. Σιγά. Κι εγώ σου λέω ότι είναι καλλυντικό. Σαν κι αυτά που από την 11η Σεπτεμβρίου και δώθε, δεν σ’ αφήνουν να τα μπάσεις σε αεροπλάνο, από φόβο μην κάνει μπαμ η αλόη και μην αυτοαναφλεγούν η πρόπολη και το βούτυρο κακάο. Δεν είναι εκεί το θέμα μου. Το θέμα μου είναι η απολέπιση, η μάσκα ομορφιάς και οι οροί βαθιάς ενυδάτωσης με τα οποία περιποιήθηκαν τα ΜΜΕ τη μάπα του κ. Τόσκα, δεδομένου του περιστατικού. Σκέτο SPA μου φάνηκαν οι συνεντεύξεις και οι αδυσώπητες δημοσιογραφικές ερωτήσεις, κατά τις οποίες ουδείς ζήτησε να κατονομαστεί η εταιρεία που πληρώνει το δημόσιο προκειμένου να εντοπίζεται τέτοιας λογής ζοχαδιακή επιστολογραφία. 


Πώς τη λένε; 


Ποιος έχει την αντιπροσωπεία, το φραντσάιζινγκ, την εξουσιοδότηση, τα κρατικά κονέ, το βύσμα, το δόντι, την κουφάλα;


Και το αγώι; Ποιος έκανε το αγώι;  


Πήγε με κάρο, με άλογο, με μουλάρι, με της γιαγιάς μου τα καρούλια αν ήταν τρόλεϊ, ή μήπως πήγε με αεροπλάνο;  


Ελπίζω τουλάχιστον...

 να μην ήταν η μονάκριβή μας Aegean (ιδιωτική επιχείρηση, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις) γιατί αλλιώς δεν θα άφηνε τόσες μέρες να αιωρούνται φήμες που σπέρνουν πανικό στους επιβάτες και πλήττουν βάναυσα την αξιοπιστία της, χωρίς ούτε μια επίσημη διάψευση, χωρίς ούτε ένα εξώδικο προς το δημόσιο που της επιδαψίλευσε μια τέτοια αναπάντεχη δυσφήμιση.


Για τους Πυρήνες της Φωτιάς δεν έχω κανένα λόγο να ανησυχώ. Τουλάχιστον όχι, από τη στιγμή που έτσι αστόχαστα πήγαν κι απίθωσαν τα κεφαλάκια τους στη διάθεση των μυστικών υπηρεσιών της Γαλλίας και της Γερμανίας. Στη θέση τους θα το απέφευγα και θα επέστρεφα στις χύτρες ταχύτητας και στα κινέζικα ξυπνητήρια. Συναμεταξύ μας δεν υπάρχει παρεξήγηση, και αυτό είναι ιστορικά αποδεδειγμένο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: