"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΥΡΙΖΟΠΛΗΚΤΗ ΜΠΑΝΑΝΙΑ: Ο Ρωμανός, η τζιχάντ και η ασχετοσύνη


2.520 λέξεις χρειάστηκε ο Νίκος Ρωμανός για να καλέσει τους πολίτες να συμμετάσχουν στο «Μαύρο Δεκέμβρη» που οραματίζεται. Μια εξέγερση που, σύμφωνα με τον φυλακισμένο 22χρονο, αρκεί για να αλλάξει τη χώρα. Σχολεία και δημόσια κτίρια θα καταληφθούν, τράπεζες θα καούν, ενώ οπλισμένοι άνδρες και γυναίκες θα πάρουν τον έλεγχο.
 
 
Πραγματικά τόσες πολλές και γραφικές κοινοτοπίες δεν πρέπει να έχουν ξαναγραφτεί σε κείμενο του «αναρχικού» χώρου.  


Στο μανιφέστο του ο Ρωμανός χρησιμοποιεί κλισέ που είναι πιο «ξύλινα» και «παλιά» ακόμη και από όσα χρησιμοποιεί το πολιτικό σύστημα, το κεφάλαιο και η ελληνική κοινωνία που καταφέρεται εναντίον τους.
 

Ενα σύστημα που αν και το καταγγέλλει ως «αναρχικός» το χρησιμοποίησε, βάζοντας λυτούς και δεμένους να μεσολαβήσουν για τη φωτογραφική νομοθετική διάταξη που του επιτρέπει να παρακολουθεί τις σπουδές του. Σε ένα ΤΕΙ το οποίο βέβαια είναι του «συστήματος».
 

Οσον αφορά στο 2008, τα πράγματα είναι ξεκάθαρα. Ο δολοφόνος Κορκονέας σκότωσε ένα αθώο 15χρονο παιδί, τον Αλέξη, έτσι χωρίς αιτία. Αν δεν είχε συμβεί το τραγικό γεγονός, όχι μόνο δεν θα είχαν γίνει τα Δεκεμβριανά, αλλά είναι πιθανό ο 22χρονος Ρωμανός αυτή τη στιγμή να μην είχε καμία σχέση με το χώρο του αντάρτικου πόλης.

 
Ενα αντάρτικο πόλης που καλεί στα όπλα για εκκαθάριση οποιουδήποτε έχει διαφορετικές ιδέες από αυτό. Καλεί σε μια «τζιχάντ» που δεν έχει καμία διαφορά από τις μαύρες πρακτικές του Ισλαμικού Κράτους. Οπου ισχύει το όποιος είναι εχθρός, απλά… θανατώνεται.

Αλλά τι να περιμένει κανείς από ένα «αναρχικό» μανιφέστο, ο συγγραφέας του οποίου δεν γνωρίζει ούτε καν πώς γράφεται σωστά το όνομα διάσημου Albert Joseph - Libertad τον οποίο επικαλείται. Και χρησιμοποιεί κάποια τσιτάτα -τα μοναδικά που κυκλοφορούν μεταφρασμένα στο Διαδίκτυο- του Γάλλου αναρχικού που προφανώς βρήκε στο Google! Γιατί βιβλίο του πιθανότατα δεν έχει διαβάσει…

Δεν υπάρχουν σχόλια: