"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΜΠΑΝΑΝΙΑ: Κομμουνιστικό τσίρκο αναζητά Μπότοξ με φώτοσοπ*


Το ΚΚΕ θέλει να του φτιάξουν λογότυπο για τα 100 χρόνια του, αλλά δεν θέλει καπιταλιστικές λύσεις (π.χ. να πληρώσει).  

Πάλι ψάχνει για κορόιδα

Λοιπόν, είναι πιθανότερο να αυτοκτονήσει ο Τζορτζ Σόρος από τύψεις επειδή είναι τοκογλύφος παρά να αποκτήσει τσίπα αυτό το κόμμα

Διαβάστε τι είδους «επιβραβεύσεις» προσφέρουν οι κομισάριοι στους αγγαρειομάχους γραφίστες που θα σχεδιάσουν το επετειακό λογότυπο:

«1ο Βραβείο: Η χρήση του σήματος για τις εκδηλώσεις των 100 χρόνων και Βιβλίο - “Εκδοση της Σύγχρονης Εποχής”.
 
2ο Βραβείο: Βιβλίο - Εκδοση της “Σύγχρονης Εποχής”.
 
3ο Βραβείο: Βιβλίο - Εκδοση της “Σύγχρονης Εποχής”.

ΓΕΝΙΚΗ ΕΠΙΒΡΑΒΕΥΣΗ: Ολοι οι συμμετέχοντες θα παραλάβουν στην ειδική εκδήλωση, ως αναμνηστικό της συμμετοχής τους, εικαστικό έργο, σε ψηφιακή εκτύπωση, μοναδικό αντίγραφο από το Ιστορικό Αρχείο του ΚΚΕ».
 


Αν τα βάλεις κάτω τα πράγματα και τα ζυγίσεις καλά, θα διαπιστώσεις ότι ο Γερο-λαδάς, όπως τον υποδυόταν ο Δήμος Σταρένιος, ήταν πιο κουβαρντάς από τους κομμουνιστές δωροθέτες. Δεν προνόησαν να χαρίσουν ούτε ένα συλλεκτικό ταγάρι, από αυτά που είχε η Μαρία Δαμανάκη όταν ήταν στο κόμμα και σαγήνευε το συνδικάτο οικοδόμων με τα θεσπέσια γυαλιά με τον τεράστιο κοκάλινο σκελετό. Ούτε ένα αυτόγραφο του Κουτσούμπα, μια πένα του Βασίλη Παπακωνσταντίνου, που λησμονήθηκε σε συναυλία σε φεστιβάλ της ΚΝΕ.


Μεγάλοι τσιφούτηδες οι σύντροφοι. Ετσι όπως το πάνε, δεν απέχουν πολύ από το να χρεώσουν την κάθε συμμετοχή με εξέταστρα. Γι’ αυτό η στήλη προσφέρει αφιλοκερδώς μια ιδέα που αρμόζει στην περίσταση: 


Στην εικόνα που κοσμεί τη σελίδα βλέπουμε τη σημαία του κυβερνήτη των Βρετανικών Παρθένων Νήσων. Τόπος μακρινός και μαγικός. Μια που ακούς το όνομα και μια που σκέφτεσαι τον Καββαδία, παφλασμούς κυμάτων, πεινασμένους καρχαρίες και οφσόρ εταιρίες. Το τελευταίο είναι καραμπαμπάμ σοσιαλιστική εφεύρεση. Αν δεν ήταν, δεν θα πούλαγε ολάκερο ΚΚΕ την κρατική συχνότητά του σε μια οφσόρ εταιρία με έδρα στις Βρετανικές Παρθένες Νήσους. Σοσιαλιστικό πρέπει να είναι να καταγγέλλεις το Μνημόνιο και να αξιοποιείς μνημονιακούς νόμους για να απολύσεις υπαλλήλους των εταιριών σου.
 
Και το κράτος μας, πολύ υπεράνω! Ενώ κάνει φύλλο και φτερό με το ΣΔΟΕ του ακόμα και το τελευταίο τυροπιτάδικο, ουδέποτε έχει ψαχουλέψει δεόντως τα οικονομικά του ΚΚΕ. Και ανέχεται να πουλάει αυτό το κόμμα κάτι το οποίο δεν του ανήκει, μια κρατική συχνότητα!

*Photoshop: Λογισμικό ψηφιακής επεξεργασίας εικόνας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: