"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΜΠΑΝΑΝΙΑ - Μήνυμα Λαφαζάνη σε Τσίπρα: Δικαίωμά μας οι μονομερείς ενέργειες!!! Εχουν μεγάλη πλάκα οι μαθητευόμενοι λεβεντοσωτήρες !!!

Γράφει ο "ΑΙΧΜΗΡΟΣ"

Ο Αλέξης Τσίπρας προσπάθησε, δια του διευθυντή του πολιτικού του γραφείου Νίκου Παππά, να καθησυχάσει τη μεσαία τάξη, την αγορά, αλλά και τους δανειστές, λέγοντας ότι ο Σύριζα δεν πρόκειται να κάνει μονομερείς ενέργειες -λογάριαζε, όμως, χωρίς τον…Λαφαζάνη!

Ο επικεφαλής της αριστερής πτέρυγας του κόμματος άστραψε και βρόντηξε:
 
«Τι είναι αυτά τα πράγματα;» αναρωτήθηκε. «Είναι απαράδεκτη η θεωρία ότι η χώρα δε μπορεί να κάνει μονομερείς ενέργειες. Αυτό είναι ανακάλυψη μνημονιακών καθεστώτων».
 
Και προχώρησε εξηγώντας το σκεπτικό του:
 

«Κάθε ανεξάρτητη χώρα αποφασίσζει συνταταγμένα, με βάση τα όργανά της, το Κοινοβούλιό της, τι θα κάνει. Δεν θέτει τις αποφάσεις της υπό την έγκριση τρίτων».

Δεν υπάρχουν σχόλια: