"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΜΠΑΝΑΝΙΑ: Επίδοξοι λεβεντοσωτήρες διεκδικούν τη διακυβέρνηση της χώρας -μάλιστα με αυτοδυναμία- και αδυνατούν να κρατήσουν ένα Δήμο σε ένα μικρό αθηναϊκό προάστειο!!


Ψάχνονται στον ΣΥΡΙΖΑ για το δήμαρχο που χάσανε στην Καισαριανή στις εκλογές της Κυριακής (τους τον έφαγε το ΚΚΕ).


Ψάχνονται, διότι την ώρα που διεκδικούν τη διακυβέρνηση της χώρας -και μάλιστα με αυτοδυναμία- αδυνατούν να κρατήσουν ένα Δήμο σε ένα μικρό αθηναϊκό προάστειο!!


Ψάχνονται για το 67% της αποχής του καισαριανιώτικου εκλογικού σώματος στις εκλογές της Κυριακής (ούτε οι δικοί τους δεν πήγαν να ψηφίσουν)!


Ψάχνονται και για την προεκλογική άρνηση των ΣΥΡΙΖαίων να ανταποκριθούν στις εκκλήσεις των νομαρχιακών επιτροπών της Αττικής να νοικιάσουν πούλμαν και να σπεύσουν στην Καισαριανή από τα τέσσερα σημεία του ορίζοντα για να δώσουν ηχηρή εντύπωση πολυκοσμίας στην κεντρική προεκλογική ομιλία του υποψηφίου τους.


Ψάχνονται και για την άρνηση των μελών και των οπαδών τους να σπεύσουν στην Καισαριανή την Κυριακή των εκλογών για να βοηθήσουν τους εκεί «συντρόφους» σε διάφορα εκλογικά ζητήματα (διεκδικούν την κυβερνητική εξουσία και δεν έχουν εκλογικούς αντιπροσώπους και επόπτες στην «ανταρτομάνα» Καισαριανή)!


Η ταπεινή γνώμη μου είναι να σταματήσουν να ψάχνονται και να καθίσουν στο σκαμνί τον δήμαρχο που χάσανε για τα πολλά και δυσάρεστα που έπραξε στον Δήμο από τον Σεπτέμβρη που ανέλαβε τη διοίκηση, προκαλώντας απαισιοδοξία στους πολίτες και αμφιβολίες για τη «μπέσα» της παράταξής του, η οποία βρίσκεται στο «παρά πέντε» της κυβερνητικής εξουσίας.


Η ταπεινή μου γνώμη είναι να σταματήσουν να επιτίθενται στους Κουκουέδες που τους πήρανε τον δήμαρχο και να σταματήσουν να αποκαλούν στην ηλεκτρονική αλληλογραφία τους «εξουσιαστικά κομματόσκυλα» τις γριούλες του ΚΚΕ, που έδωσαν όλη την…ικμάδα των γηρατειών τους και τους φάγανε τον δήμαρχο.


Η ταπεινή μου γνώμη είναι να μαζέψουν και τους αναρχικούς των συνιστωσών τους, οι οποίοι έχουν ξεσαλώσει, επίσης στην ηλεκτρονική αλληλογραφία τους, διότι η χώρα μας και οι χιλιοβασανισμένοι πολίτες της δεν αντέχουν να διαβάζουν στο διαδίκτυο ότι «τα κόμματα είναι μηχανισμοί του κράτους»…


Αυτά είναι για τους χορτασμένους του 1900…

Δεν υπάρχουν σχόλια: