"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΜΠΑΝΑΝΙΑ: "Αριστεροί" κουραμπιέδες !


Αγνώριστος ο Αλέξης Τσίπρας. Μεταμορφωμένος. Μετανοημένος. Συμφιλιωμένος. Χαμηλόφωνος. Και φυσικά συστημικός! Μπόλικο απ αυτό!
 
Το μήνυμα που εξέπεμπεψε δια του τηλεοπτικού talk show την Δευτέρα το βράδυ κατευθύνθηκε προς δύο ομάδες. 

Φυσικά προς τους φτωχούς. Δηλαδή τα ψηφαλάκια

Και φυσικά προς τους δανειστές, την Μέρκελ και τους μεγαλοεπιχειρηματίες!


Δηλαδή παιδιά θα πράξω το «αριστερό» μου καθηκόν. Ως φιλάνθρωπος. Και δηλαδή κύριοι των αγορών don’t worry. Εγώ είμαι καλό παιδί. Εγώ είμαι η εφεδρεία. Εγώ το ανάχωμα. Εγώ ο εγγυητής. Εγώ αφομοιώνω τους κραδασμούς. Εγώ της εναλλαγής!

Σα να λέει. Καλύτερα να βγω εγώ με εκλογικές διαδικασίες παρά να βγουν τα υποζύγια στους δρόμους και έτσι να κινδυνεύσει το σύστημα από ανεξέλεγκτη ασυμμετρία. 

Πολύ σωστά. Εδώ που τα λέμε άπαντες του «επιχειρείν», ιδιαιτέρως της ελίτ, πρέπει να τρίβουν τα χέρια τους. Αλέξης και ξερό ψωμί

Με απλά λόγια. Ο Αλέξης θα επαναφέρει τον κατώτατο μισθό στα 700 plus euros. Πράγμα που ουδόλως ανησυχείς το μεγάλο κεφάλαιο. Που στις μεγαλύτερες επιχειρήσεις και ιδιαιτέρως στις πολυεθνικές, οι μισθοί παρέμειναν όπως πριν

Με απλά λόγια. Ο Αλέξης θα τροφοδοτήσει χιλιάδες άπορες οικογένειες με τζάμπα ρεύμα. Και με απλά λόγια θα τροφοδοτήσει με συσσίτια τις ίδιες άπορες οικογένειες. Ο πυροσβέσης της ανθρωπιστικής κρίσης. Το πολιτικό εξκαπτέρυγο του αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου. Ο άγιος των ρακένδυτων ελλήνων!

Και ο σοσιαλισμός; 

 Μια άλλη φορά. 

Και η αναδιανομή πλούτου; 

Μια άλλη φορά. 

Και ο Λαφαζάνης. 

Κι αυτός μια άλλη φορά. Ο Πάνος μπορεί να περιμένει!

Μην ξεχνάτε. Οτι ο «ΣΥΡΙΖΑ» είναι μετεξέλιξη του Συνασπισμού της Αριστεράς και της Προόδου.  

Μην ξεχνάτε ότι ο Συνασπισμός προέκυψε ως μεταρρυθμιστικό αντίπαλο ρεύμα προς το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας

Και μην ξεχνάτε ότι ο μικροαστισμός είναι η αθεράπευτη επιδημία των μαζών. Οπως έλεγε και ο αείμνηστος Ανδρέας Παπανδρέου. Ο αξεπέραστος ψυχολόγος της ελληνικής κοινωνίας. Οταν λοιπόν ρωτήθηκε από έκπληκτο στέλεχος του ΠΑΣΟΚ «μα εμείς Ανδρέα λέγαμε ΕΟΚ και ΝΑΤΟ το ίδιο συνδικάτο» εκείνος, ο σοφός απαντούσε «ο κόσμος θέλει να τα λέμε αλλά δεν θέλει να τα κάνουμε»

Επομένως όσοι πιστεύουν ότι ο Αλέξης αναγκάζεται να κάνει κωλοτούμπες, αγνοούν το πιο βασικό: 


Η «κωλοτούμπα» είναι θεμέλιος λίθος και βασικό χαρακτηριστικό του «ΣΥΡΙΖΑ». Που πάει να πει ότι αυτά τα σοσιαλίζοντα και αριστερίζοντα ρεύματα επιδίδονται σε πρωταθλητισμό οπορτουνισμού, τουτέστιν καιροσκοπισμού. Με την ίδια ευκολία που αμολάνε κάθε αναρχοαυτόνομη μπούρδα, με την ίδια άνεση θα πράξουν τα δέοντα. Γιατί, σου λέει «από το ολότελα καλή και η Παναγιώταινα. Πράγμα που σημαίνει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι η πιο βολική εφεδρεία του συστήματος

Ο Αλέξης ο ζωνανός ορισμός της αθάνατης ρήσης του Αντόνιο Γκράμσι 1891-1937). Ο μεγιστοτεράστιος Ιταλός θεωρητικός του Κομμουνιστικού Κόμματος . Που έλεγε «πρέπει να γίνουν αλλαγές για να παραμείνουν τα πράγματα όπως πριν»

Η Αλέκα στην Βουλή το είπε πιο γλαφυρά «Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι σαν τους κουραμπιάδες. Οταν τους τινάξεις και φύγει η ζάχαρη, πάνω τους δεν μένει τίποτα»!

Οσο ο Αλέξης είναι κομμουνιστής, άντε αριστερός, άλλο τόσο ο Αντώνης Σαμαράς χύνει δάκρυα και κάνει ότι μπορεί να βοηθήσει τον φτωχό!

Δεν υπάρχουν σχόλια: